TFF Seçimli Olağanüstü Genel Kurulunda Toplam 229 oy kullanılırken, TFF'nin 41. dönem başkanı Yıldırım Demirören'e 221 oy verildi.

Başkan seçilen Yıldırım Demirören'in listesi ve olağanüstü genel kuruldan onay alan yönetim kurulu şöyle:

1- Yıldırım Demirören

2- Servet Yardımcı

3- Ufuk Özerten

4- Talat Yılmaz

5- Fethi Heper

6- Mehmet Baykan

7- Cengiz Zülfikaroğlu

8- Arif Koşar

9- Hakan Kanık

10-Taylan Öner

11-Mustafa Beyazlı

12-Edip Eren

13-Faruk Öksüz

14-Selim Koray

15-Ergün Tekin

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler:
Ali Rıza Koç, Mete Düren, Necdet Ali Ateş, Serhat Soysal, Atilla Bingöl, Yemen Ekşioğlu, Ali Düşmez, Emre Alkin, Zafer Tırpançeker, Cevat Ay, Mustafa Yolbulan, Ayhan Erdem, Mustafa Küçükmeral, Akın Şatıroğlu

Denetleme Kurulu:
Hamdi Topçu, İsmail Gerçek, Hakkı Koçak, Mehmet Ali Kaynar ve Birol Acar

Denetleme Kurulu Yedek Üyeler:
Kazım Çalışkan, Mustafa Öcalan, Tayyip Yaşar, Rafet Kalkan ve Veysel Ekmen

-Yıldırım Demirören'in tek aday olarak girdiği TFF olağanüstü seçiminde oy verme işlemi bitti.

Demirören, "Zor bir görev alıyoruz"

Demirören, Ankara JW Marriott Otel'de gerçekleştirilen genel kurulda yaptığı konuşmasına başkan adaylığından çekilen Ata Aksu'ya teşekkür ederek başladı.Aksu ile birlikte Türk futbolunun çok zorlu bir süreçten geçerken tek aday çıkmanın daha doğru olacağını düşündüklerini ifade eden Demirören, ''Bu düşünceyle sayın Ata Aksu da çekildi ve bu yolu açtı. Türk futbolu adına kendisine teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Demirören, zorlukların, aşmak için var olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

''Biliyoruz ki çok zor bir görev alıyoruz. Bu zorlukları da hep birlikte aşacağız. Türk futbolunun en büyük sorunlarından biri ekonomisi diğeri ise altyapı. Bizler UEFA ile diyaloglarımızı en iyi şekilde kurup Türk futbolunu kaostan çıkarmanın yolunu arayacağız.''Bu geminin içinde hep birlikte olduklarının, geminin batması halinde de yine hep beraber kurtarmak zorunda olduklarının altını çizen Demirören, Türk futbolunun son dönemde seyredilmez hale geldiğini, taraftarların ve sponsorların kaçar olduğunu, kendilerinin de onları geri çekmek zorunda olduklarını kaydetti.

Demirören, artık eski defterleri kapatarak yeni sayfalar açmak zorunda olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Fenerbahçemiz dedim, eliştirildim. Hayır efendim. Trabzonsporumuz, Bursasporumuz, Elazığsporumuz diyorum. Bizler bu noktaya gelirsek Türk futboluna çağ atlatmış oluruz. Türk futbolunu holiganizmden kurtarmak zorundayız. Benim için temeli olmayan bina sağlam bina değildir. Bizim temelimiz Bank Asya 1.Lig, 2. Lig, 3. Lig'dir. Önce onları sağlamlaştıracağız. Ben sizlerden destek bekliyorum. Hata yapmayan insan, çalışmayan insandır. Ben ve arkadaşlarım 24 saat çalışıp bu sıkıntıları bitirip UEFA toplantısına tertemiz çıkmak istiyoruz.''

Demirören'in konuşmasının ardından genel kurulda oylamaya geçildi.

"TFF'NİN HİÇ BİR BORCU YOK"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan TFF Başkan Vekili Hüsnü Güreli, göreve başlamalarının 3. gününde gelen şike ve teşvik soruşturmasının kendilerine sıkıntılı günler yaşattığını söyledi.

Güreli, Federasyonda görev aldıkları süre içinde yaptıkları çalışmalarla ilgili olarak delegelere bir sunum yaparken, bu süre içinde kendilerinden desteğini esirgemeyen herkese teşekkür etti. Başlatılan çalışmaların kısa ve uzun vadede sonuca ulaşacak çalışmalar olduğunu ifade eden Güreli, "Örneğin altyapıya çare bulmak için çözümler aradık.

Tüm milli takımları yeniden yapılandırarak A Milli Futbol Takımı, teknik direktörüne bağladık. Futbolun bir bölümünü düzeltmek yerine, bir elden makro bakış açısıyla yaklaştık. Türkiye'nin futbolda geleceğini oluşturan 2028 projesi, herkesin projesi olmalıdır. Bugün çocuk futbol okullarında 6 yaşındaki bir çocuk 2028'de A Milli takımda olacak" dedi.

UEFA tarafından 2013-2014 sezonundan itibaren büyük bir titizlikle uygulanacak mali kriterlerle ilgili olarak da çalışmalar yaptıklarının altını çizen Güreli, "Bu konu bizim için öncelikli oldu. Bundan sonraki yönetimlerin de olmazsa olmazı mali konulardaki çalışmalar olacaktır diye düşünüyorum. UEFA'nın öngördüğü mali, finansal ve fair play çalışmalarına ciddi bir bizimde gerçekleştirdik. Bugün ne yazık kı, bir kaç kulüp dışında borçsuz kulüp yok. Spor Toto Süper Lig'deki kulüplerin hemen hemen tamamı borçlu gözükmektedir. 2013-2014 sezonundan itibaren UEFA 3 temel şart getiriyor.

-Gelir ve gider arasındaki fark giderek azalacak

Federasyon bünyesinde gider bütçesinde yapılan çalışmalarla artışa izin vermedik. Kurumsallaşmaya büyük önem gösterdik.6 ay önce yapılan yeniden yapılandırma çalışmasında önemli yol kat Sekabet ettik. Federasyon çalışanları için rol sorumluluk ve performans bilgilerini standart hale getirmek için çalışmalar yaptık. TFF tarihinin en kapsamlı yeniden yapılandırma çalışmasını yaptık ve FIFA tarafından tüm Avrupa ülkelerine örnek gösterildik" diye konuştu.

TFF'nin hiç bir borcu yok. Hatta 245 milyon TL ile aldığımız federasyonun kasasında 270 milyon var.

Bu sezon uygulanmaya başlanan play-off sistemiyle ilgili olarak da görüşlerini açıklayan Hüsnü Güreli, konuşmasını şöyle tamamladı: "İçinde bulunduğumuz olağanüstü şartların sonucu olan play-off sistemiyle heyecanın son haftaya kadar taşınması amaçlandı. Yıllık 14 milyon lira kaynak ayırarak 2. ve 3. ligdeki 91 kulübün sezon boyunca deplasmanlardaki yol ve konaklama masraflarını karşılamayı sürdürdük. 100 bine yakın kadın ve 12 yaş altındaki çocuğumuz maçları doldurarak renkli görüntüler oluşturdu. Futbolun güzelliklerini öne çıkaranları ödüllendirmeye karar verdik ve bu konuya önemli bir bütçe ayırdık. Centilmen Lig projesiyle toplam 8 milyon 750 bin lirayı dürüstlüğe ve sportmenliğe dağıtmaya karar verdik. Futbolda şiddet olgusunu hayatımızdan çıkaran bir diğer uygulama da elektronik bilet olacaktır. Bu projeye ciddi mesai harcandı. Projenin 2013-2014 sezonuna yetiştirilmesi için yeni yönetimin de çalışmayı sürdürmesi gerektiğine inanıyoruz. Ülkemiz, 3 önemli uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapacak. 34 yıl aradan sonra UEFA Kongresi'ne, 19 Yaş Altı Avrupa Kadınlar Şampiyonası'na ve FIFA'nın en önemli 2. organizasyonu olan 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacağız. Son olarak bizden desteklerini esirgemeyen Spor Toto Teşkilatı'na, yayıncı kuruluşa ve ana sponsorlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum."

TFF Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu, Ankara Marriott Oteli'nde başladı.

-Toplantıda çoğunluğunun tutanakla tespitinin ardından, Genel Kurul Başkanlık Divanı oluşturuldu. Yalçın Karadeniz Divan Başkanı olurken, Hasan Yener başkanvekili, Süleyman Hurma ve Sevda Karaali de üye olarak Divan'a seçildi.

-Bu arada başkan adaylarından Dr. Bülent Gürkut kongre divan başkanlığı için tek imzalı bir önerge vermek istedi, ancak delege olmadığı belirlenince başvurusu geçersiz sayıldı.

-300 kayıtlı delegenin 231'inin hazır bulunduğunu söyleyen TFF Hukuk Kurulu Üyesi Yunus Egemenoğlu, olağanüstü seçimli genel kurul toplantısının başladığını 11.14'te yaptığı açılış konuşması ile açıkladı. Daha sonra katılımcıların sayısı 253'e ulaştı.

-Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasının ardından; Genel Kurul Başkanlık Divanına toplantı tutanaklarını imza yetkisi verilmesi,

-Başkanın sunuşu, Başkan, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu aday listelerinin Başkanlık Divanına teslimi, Başkan adaylarının konuşmaları, Başkanın Seçimi, Yönetim Kurulu'nun 14 asıl ve 14 yedek üyesinin seçimi, Denetleme Kurulunun 5 asıl ve 5 yedek üyesinin seçimi yapılacak ve kongre sona erecek...

Çoğunluk Sağlanamazsa...

Genel kurul, çoğunluk sağlanması halinde, saat 11.00'de Ankara Marriott Otel'de gerçekleştirilecek. Çoğunluk sağlanamaması durumunda ise genel kurul toplantısı, delege tam sayısının asgari 3'te 1'i ile yarın aynı saatte ve aynı yerde yapılacak. İkinci toplantıda da çoğunluk sağlanamadığı takdirde, çoğunluk aranmaksızın 6 Mart Salı günü aynı saatte ve aynı otelde genel kurul toplanacak.

Bursaspor kongreyi terketti

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı ve yöneticiler Ata Aksu'nun çekilmesinin ardından gelişmelere öfkelenerek, oy kullanmayacaklarını belirttiler ve TFF Olağanüstü Genel Kurulu'nun yapılacağı salonu terkettiler...

Galatasaray da 'Demirören' dedi

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal "Yıldırım Demirören'in dünkü açıklamaları bizi rahatlattı. Ata Aksu'yu destekliyorduk ama şu an için Demirören'i desteklememizde bir sakınca yok" dedi.

302 delege oy kullanacak

TFF’nin seçimle göreve gelen son başkanı Mehmet Ali Aydınlar, toplam 216 gün süreyle başkanlık koltuğunda oturdu. 29 Haziran 2011’de başkanlığa seçilen Aydınlar, 31 Ocak 2012 tarihinde istifa etti.

Delegelerin dağılımı

- Spor Toto Süper Lig: 18x7: 126
- Bank Asya 1. Lig: 18x2: 36
- TFF 2. Lig: 17+17: 34
- TFF 3. Lig: 19+19+19: 57
- Amatör Spor Kulüpleri: 10
- Futbolcular Derneği: 6
- Antrenörler Derneği: 6
- Hakemler ve Gözlemciler Derneği: 6
- Engelli Spor Federasyonları: 4
- FIFA veya UEFA’da görev yapanlar
- TFF’de asaleten başkanlık yapanlar

TOPLAM: 302 DELEGE

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 41. başkanı olarak bugün seçilmesine kesin gözüyle bakılan Yıldırım Demirören, Yönetim Kurulu listesini açıkladı.Öte yandan sadece Denetleme Kurulu'nu yeni isimlerden oluşturacak olan Demirören; Etik Kurulu, Hukuk Kurulu, Tahkim Kurulu ve PFDK'yı değiştirmeyecek.

Demirören'in Listesi Şu Şekilde;

1-Yıldırım Demirören

2- Servet Yardımcı

3- Arif Koşar

4- Talat Yılmaz

5- Fethi Heper

6- Mehmet Baykan

7- Cengiz Zülfikaroğlu

8- Ufuk Özerten

9- Hakan Kanık

10-Taylan Öner

11-Mustafa Beyazlı

12-Edip Eren

13-Faruk Öksüz

14-Selim Koray

15-Ergun Tekin

Editör: TE Bilişim