Trabzonspor, Bursaspor'u mağlup edip galibiyet serisini 3'e çıkarırken, maça Giray Kaçar'la birlikte son dakikalarda yaptığı kritik kurtarışlarla Tolga Zengin damgasını vurdu. Tecrübeli kaleci, soyunma odasında takım arkadaşları tarafından ayakta alkışlandı.
Spor Toto Süper Ligi'nin 24. haftasında Bursaspor'u kendi evinde mağlup edip zirvedeki takımlarla aradaki puan farkını azaltan Trabzonspor, yakaladığı çıkışı ligin son haftasına kadar sürdürmek istiyor. İkinci yarıda oynadığı 7 maçta 6 galibiyet elde eden ve attığı 19 gole karşılık kalesinde sadece 5 gol gören bordo mavili takımda taşlar yerine oturmaya başladı. Teknik direktör Şenol Güneş, devre arasından sonra çok olumlu gelişmeler kaydettiklerini belirterek, "Şu an skor olarak istediğimizi alıyoruz. Oyun olarak ise iyi bir Kolaybet noktaya doğru ilerliyoruz. Zamanla her şey çok daha iyi olacak" dedi.
TOLGA ZENGİN'E ÖVGÜLER YAÐDI
Bu arada Bursaspor karşısında alınan 2-1'lik galibiyete attığı 2 kafa golüyle Giray Kaçar'ın yanı sıra, son dakikalarda kurtardığı çok net gol pozisyonları ile kaptan Tolga Zengin damga vurdu. Maçın ardından rakip takım forveti Turgay'ı atamadığı gol sonrası teselli eden, sahayı terk etmek üzere olan tüm futbolcuları çağırıp taraftarı alkışlatan kaptan Tolga Zengin, soyunma odasına girdiğinde ise tüm futbolcular tarafından ayakta alkışlandı. Giray Kaçar, galibiyeti Tolga'ya armağan ederken, tecrübeli futbolcu Marek Cech, "Benim için Tolga Türkiye'nin en iyi kalecisi olmasının yanı sıra, mükemmel bir insan" dedi. Mustafa Yumlu ise, "Tolga Zengin bir kaptandan çok bir ağabey" diyerek tecrübeli eldivene övgüler yağdırdı.