Beşiktaş Futbol Takımı Kaptanı Tolga Zengin,BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Tolga Zengin, deplasmanda 3-0 kaybettikleri Sivasspor maçının ardından İstanbul'a dönüşte taraftarların tepki göstermesini normal karşıladıklarını belirtti.

"Taraftarın tepkisi normaldir. Yeri geldiğinde taraftar seni nasıl bağrına basıyorsa, yeri geldiği zaman da tepkisini koyacak. Futbolcuların bundan alınacak durumu olmaz" diyen tecrübeli file bekçisi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu mesleğin kanununda var. Sevgisizlik olarak da anlaşılmamalı. Bazen ister istemez bir tepkinin verilmesi lazım, belki oyucuların uyarılması lazım. Yine belki oyuncular da bazen buna ihtiyaç duyuyor. Olabilen şeyler. Yeter ki dozunu ayarlayalım. Şiddet olmadıktan sonra en doğal haklarıdır. Çünkü bu işin en çok kahrını çeken insanlardır taraftarlar. Bunlar gayet doğal şeyler. Oyuncular da bunu biliyorlar. Sen Sivaspor'a 3-0 yenildikten sonra taraftar tepkisini düşünüyorsan, bu problemdir. Vahim olan orada böyle bir skorla Sivasspor'a yenilmektir, yoksa taraftar tepkisi değil."

- "Bir yanlıştan dolayı insanları silmeye gerek yok"
Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre'nin, Fenerbahçe derbisinin ardından ve antrenmanı olan bir günün erken saatlerinde gece kulübünde silahla yaralanması konusuna değinen Tolga, yaşanan durumu talihsizlik olarak nitelendirdi.

Konuyla ilgili takım içinde de konuşma yapıldığını aktaran Tolga Zengin, şöyle devam etti:

"Takım içinde yapılan konuşmalar takım içinde kalır. Biz gerekeni her zaman söylemişizdir. Önemli olan gece o saatte dışarı çıkılması mı, yoksa o olayın yaşanması mı? Bence dışarı çıkılması. Olay bir talihsizlik. Çok büyütmemek lazım. Sadece bu çocuklar çıkmıyor dışarı. İstanbul'da başka oyuncular da var dışarı çıkan. Herkes çıkıyor. Yaşanan silahla yaralanma olayı nedeniyle konu fazla gündeme geldi. Her zaman söylüyorum. Ertesi gün idmanın var, ondan sonraki gün izinlisin. O zaman çıkarsın zaten. Yaptıkları hatanın farkındalar." 

Gökhan Töre ile ilgili bugün yine bir haber okuduklarını ve oyuncunun bunu kendilerine yalanladığını dile getiren Tolga, "Bu haberi kimin verdiğine bakılmalı. Her şeyi yazalım o zaman. Ben ilk başta arkadaşımın söylediğine bakarım. Bir hatadan dolayı insanları silmeye gerek yok. Bir yanlıştır, gençtirler. Önemli olan hataların tekrarlanmaması ve hatalardan ders alınmasıdır.  Bizim hedefimiz önümüzdeki 3 maçlık süreci en iyi şekilde geçmektir. Ondan sonra oturulur, konuşulur. Takım adına sizden de ricam, kulaktan duyma şeyler haber yapılmasın. Çocuklar üzülüyorlar. Haberi yayan, menajerim diye gezen, şov peşinde bir adam" değerlendirmesinde bulundu.

Sezon başında İbrahim Toraman ile Sezer Öztürk'ün kavga etmeleri nedeniyle kadro dışı bırakıldıkları ancak bu kez farklı bir uygulamaya gidildiğinin aktarılması üzerine ise Tolga, "Ben hiçbir arkadaşımın takımdan ayrı kalmasını istemem. O zaman da gidip arkadaşlarım için gerekeni söylemişimdir ama bunun neticesinde karar teknik direktörümün ve yönetimindir. Yapacağımız bir şey yoktur. Bunda da yine aynıdır. Yönetim bir karar vermiştir ve cezai yaptırım vardır. Ona da söyleyebileceğimiz bir şey yok. Cezayı belirleyen yönetimdir ve hocadır" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, futbolcuların Şampiyonlar Ligi'ne katılmanın öneminin farkında olup olmadığı sorusuna da Tolga Zengin, "Yaşanan bazı süreçlerden ve olaylardan sonra insanların bu şekilde düşünmesi normaldir ama oyuncular farkındalar. Dün akşam herkes Bayern Münih-Real Madid maçını izledi mesela. O maçı izleyen de zaten Şampiyonlar Ligi'nin nasıl bir şey olduğunu bilir. Ben o seviyede oynadım ve bence futbolun en üst noktası. Bence tüm oyuncular bunun farkında ama bu farkındalığı sahada göstermemiz lazım" yanıtını verdi.
Editör: TE Bilişim