Fenerbahçe kafilesi Çaykur Rizespor maçı dönüşü silahlı saldırıya uğradı, olayın ciddiyeti sonrasında anlaşıldı… Kafilede bulunan Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu ise yaşadıkları sıcak gelişmeleri, dünü, bugünü ve olması gerekenleri anlatıp çok önemli mesajlar verdi… İşte Emre Belözoğlu’nun sözleri:

"KAN DAVASINA ÇEVRİLDİ"

“Bu tam anlamıyla bir suikast girişimi… Düşünün biz gece 22.30’da öldürülüyorduk bir gün sonra ise 13.30’da arkadaşlarımız attıkları gole seviniyorlar. Bu kadar basit mi? Bu iş futbol olmaktan çıktı. Bu yaşananların ardından biz Trabzon’a nasıl gideceğiz, onlar Kadıköy’e nasıl gelecek? Resmen kan davasına çevrildi. Kim temizleyecek bilmiyoruz.

"YABANCI GELMEZ"

Kuyt tesislerde ağlıyordu… Türkiye Futbol Federasyonu yabancıyı serbest bıraktı. Haydi iyi bir yabancı getirsinler. Bu saatten sonra iyi bir yabancı gelmez. Eldeki mevcut yabancılar da gider. Adamlara ne diyeceksiniz. Fenerbahçe-Trabzon olayı deseniz bir dert, ülke içi bir sorun deseniz ayrı bir dert. Tüm dünya (basın) bizden bansediyor.

"ÇOK YORULDUK"

Bu iş şampiyonluk mücadelesi falan da değil. Spordaki herkes kendi işini Fenerbahçe üzerinden görmek istiyor. Yorulduk. Gerçekten yorulduk. Bizim dışımızda birileri el atsın nasıl çözüm bulacaklar bilmiyorum ama birileri bir şey yapmalı.“

Kaynak: Millet Gazetesi