Karabük'te internet haber sitesi sahibi Ergün Başkaya, 2011'de Süper Lig'in 32'nci haftasındaki Kardemir Karabükspor-Fenerbahçe maçından bir kaç gün önce, "Bu Emenike Fener maçında oynamayacak. Ben de Trabzonspor'dan bize gelecek teşvik priminden bir kuruş koklatmayacağım" dediğini ileri sürdüğü kaleci Bülent Ataman hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Ergün Başkaya, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, Kardemir Karabükspor Kulübü'nde çalışan ismini açıklamadığı bir kişinin, kulübün eski oyuncusu Bülent Ataman'ın teşvik primiyle ilgili arkadaşlarıyla konuşmasını duyduğunu ve bunu kendisine söylediğini iddia etti. Başkaya, şike soruşturması sırasında Karabük Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde bu konuda ifade vermesine rağmen, Ataman'ın ifadesine başvurulmadığını belirtti. Karabükspor'un yedek kalecisi Bülent Ataman'ın söylediği ileri sürülen sözleri ile ilgili internet sitesinde haber yaptığını da hatırlatan Başkaya, şöyle konuştu:

"O zaman ifademde, soruşturma kapsamında Bülent Ataman'ın da ifadesinin alınmasını istemiştim. Ama gördük ki bütün dava kapsamında Bülent Ataman'ın bu zamana kadar hiçbir ifadesi alınmamış. Eğer Bülent Ataman'ın o zaman ifadesi alınsaydı, 4 Temmuz'da bu şike davasının seyri bile değişecekti. Neden Bülent Ataman'ın ifadesi alınmadı merak ediyoruz. Bu yüzden Bülent Ataman'ın o zamanlarda söylediği o sözleriyle ilgili cumhuriyet savcılığına ifade vermesini istedim. Bülent Ataman hakkında suç duyurusunda bulundum."

Tamamen senaryo

Karabükspor'un eski kalecisi Bülent Ataman, Trabzon'dan teşvik aldığı iddiaları üzerine, "Trabzon'u ve beni zan altında bırakmaya yönelik uydurmalar. Dava açacağım" dedi

Karabük'te yayın yapan 'karabuknethaber.com' internet sitesinin sahibi ve sorumlu editörü gazeteci Ergün Başkaya, 3 Temmuz şike operasyonu kapsamında verdikleri ifade doğrultusunda Karabükspor'un eski kalecisi Bülent Ataman'ın ifadesinin alınmadığı gerekçesi ile suç duyurusunda bulundu. Başkaya, Ataman'ın Trabzon'dan teşvik primi alıp almadığının sorulmasını talep etti. Ataman, Başkaya'ya sert tepki göstererek, "Bu iddialar tamamen senaryo. Fenerbahçe beni dava etmiş ve gidip ifade vermiştim. Ben ne Trabzonsporlu biriyle görüştüm ne de böyle bir ifadem oldu. Bunları nereden uyduruyor? O dönem bunlar tamamen yalan Trabzonspor'u ve beni zan altında bırakmaya yönelik ifadeler. Çok çirkin şeyler. Bu gazeteciyi dava edeceğim" dedi.
Editör: TE Bilişim