Arsenal'de top koşturan genç yetenek Trabzonlu Oğuzhan Özyakup, Hollanda ile Türkiye arasında milli takım tercihini yaptı.

Arsenal'in genç orta saha futbolcusu Oğuzhan Özyakup, Ay-yıldızlı Türk Milli Takımı formasını giymeyi tercih ettiğini açıkladı.

19 yaş altı Hollanda Milli Takımı'nda da 10 numaralı formayı giyip aynı zamanda Hollanda genç millilerine yıllarca kaptanlık yapan 19 yaşındaki Oğuzhan Özyakup, "Bu konuda daha önce de Guus Hiddink'le de bir görüşme yapmıştım.

Şimdi de A Milli Takım Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı ile bir telefon görüşmesi yaptım. İlk olarak Ümit Milli Takımı'nda beni görmek istediğini söyledi. Uzun zamandır tercih hakkında düşünüyordum. Kalbinin sesine kulak verdim ve tercihimi yaptım" diyerek ay yıldızlı milli formayı giymek için gün Supertotobet saymaya başladığını söyledi.

Hazırlık maçları için önümüzdeki hafta salı günü açıklanması beklenen U21 (Ümit Milli) Takımı Aday Kadrosu'nda yer alması beklenen Oğuzhan Özyakup, Trabzonlu bir ailenin çocuğu olarak 23 Eylül 1992 tarihinde Hollanda'da doğdu.

Geleceğin en büyük yıldız adayları arasında gösterilen 'Ozzie' lakaplı Oğuzhan Özyakup, 2005-2008 yılları arasında AZ Alkmaar'ın altyapısında oynadığı futbol ile büyük beğeni topladıktan sonra Hollanda U-17 Milli Takımı altındaki performansının da etkisiyle, altyapıya verdiği önem ile tanınan Arsenal'e transfer olmuştu.

2009 yılında Hollanda'nın final oynadığı 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda takımının kaptanlığını yapan orta saha oyuncusu genç yetenek, geçtiğimiz aylarda Arsenal'in Shewsbury ile oynadığı İngiltere Ligi Kupası mücadelesinde Yossi Benayoun'a bir asist yaparak izleyenlerden tam not almıştı.