Bordo - mavililer bu sezon Avrupa kupaları dönüşü ligde oynadığı 9 maçta tam 18 puan kaybetti.

SADECE 9 PUAN KAZANABİLDİ

Avrupa macerasına iki Benfica maçıyla başlayan bordo - mavililer daha sonra sırasıyla Bilbao, İnter, Lille, CSKA Moskova ve PSV ile toplam 9 Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi maçına çıktı. Yüksek konsantrasyon ve fizik güç gerektiren Şampiyonlar Ligi maçlarında başarılı sonuçlar alan ancak grubunda üçüncü sırada kalarak yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eden Trabzonspor, PSV Eindhoven ile oynadığı iki maçta da yenilerek bu sezonki Avrupa macerasına nokta koydu. Bordo - mavililer, Avrupa'da oynadığı maçlarından ardından Spor Toto Süper Lig'de çıktığı 9 maçta ise sahada tam 18 puan bırakarak ilginç bir istatistiğe imza attı.

9 MAÇTA 2 GALİBİYET

Avrupa dönüşünde oynadığı maçlarda sadece Eskişehir'i 2 - 0 ve Kayseri'yi 2 - 1'lik skorlarla yenen Trabzonspor, Manisa ve Bursa ile 1 - 1, Kayseri ile 3 - 3 berabere kalırken, İstanbul Belediye ve Beşiktaş'a 1 - 0, Galatasaray'a 3 - 0, Mersin İY'na ise 3 - 2 yenildi. Böylece 9 maçlık periyotta 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan Trabzonspor 27 puanlık seride 18 puan kaybederek sadece 9 puan kazanabildi ve lider Galatasaray'ın tam 17 puan gerisine düştü. Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Avrupa'dan döndükten sonra kaybedilen puanları değerlendirirken, "Bunların yarısını alsak yerimiz garantiydi ve şampiyonluk yarışına devam edecektik. Oldukça puan kaybımız oldu ve bunun sonucunda da irtifa kaybettik" dedi.

GÜNEŞ'TEN SAVUNMA ELEŞTİRİSİ

Trabzonspor'un son 5 resmi maçta kalesinde tam 12 gol görmesi de Şenol Güneş'i düşündüren en önemli sorunların başında geliyor. Yenilen her golde Trabzonsporlu oyuncuların sayısal olarak üstün olmasına rağmen topu kalelerinde gördüklerini belirten Güneş, takım savunmasını eleştirdi. Güneş, "Rakibe göre sayısal olarak üstün olduğumuz pozisyonlarda gol yememiz maalesef üst seviyede bir takıma yakışmayan bir durum. Bunları çözemedik. Üst üste moralsizlikler de bunda etki yapmış olabilir. Çünkü hamleleri yaparken inançlı ve coşkulu Dinamobet yapamadığımızı görüyorum. Var olduğumuz yerde yediğimiz goller bize pahalıya mal oldu" dedi.

"HERKES KENDİ MEVKİSİNDE BAŞARILI OLSA.."

Savunmadaki Giray - Mustafa Yumlu ikilisinden istenilen verimi alamayan ve Glowacki'yi adeta mumla arayan Trabzonspor'da, Cech veya Celustka'nın stopere çekilmesi ve takım içinde rotasyon yapılmasına ise Güneş'in sıcak bakmadığı belirtildi. Tecrübeli teknik adam rotasyonla ilgili, "Maçlara baktığımız zaman, şu oynadı, bu oynadı olayından çok aynı oyuncunun maç içinde dalgalanma geçirdiğini de görüyoruz. Oyun başında kötü oynayan bir oyuncu sonra iyi oynayabiliyor. Ya da tam tersi oluyor. Yorgunluğa bağlayacağım bu durumu ama ikinci yarıda temposunu artıran bir oyuncunun nesini değerlendireceğim? Mevkisiyle ilgili bir durum da değil bu bana göre. Önemli olan oyuncunun nesi varsa ortaya koyması ve bütün teknik, fizik ve taktik anlayışını sahaya yansıtmasıdır. O yüzden mevki değişikliğinden çok oyuncuların kendi mevkilerinde varyasyonlu oynaması gerek. Örnek olarak son maçta Cech ikinci yarıda etkili oldu ama bu tip maçlarda hücuma daha fazla destek vermesi gerekirdi. Oyuncu kendi pozisyonunda üst düzey verimini gösterirse zaten bir sorun kalmaz. Takım içindeki bu tip değişikliklere de ihtiyaç duyulmaz" diye konuştu.

BURAK'SIZ TRABZON, 1 KEZ KAZANDI

Mersin İY karşısında cezası nedeniyle forma giyemeyen Burak Yılmaz'ın oynamadığı Süper Lig maçlarında Trabzonspor üçüncü mağlubiyetini aldı. Bordo - mavililer, Burak Yılmaz'ın forma giymediği maçlarda sadece deplasmanda Gaziantep'e karşı 1 - 0 üstünlük kurarken, İBB'ye 1- 0, Gençlerbirliği'ne 2 - 1 ve Mersin İY'na 3 - 2 mağlup olmaktan kurtulamadı. Burak'ın yokluğunda Trabzonspor'un mağlup olduğu üç maçın da Avni Aker'de oynanması dikkat çekti.

TAKIM İZİNLİ

Avrupa Ligi ve Süper Lig maçları nedeniyle uzun süredir yoğun bir program geçiren ve adeta 3 günde bir maç oynayan Trabzonspor'da Teknik Direktör Şenol Güneş, futbolcularına bir gün izin verdi. Bordo - mavililer Beşiktaş maçı hazırlıklarına yarın 18.00'de Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapılacak antrenmanla başlayacak.

TRABZON ACI VERİYOR

Trabzon'daki yerel gazeteler de Mersin İY karşısında alınan 3 - 2'lik mağlubiyeti ilginç başlıklarla sayfalarına taşıdı. Karadeniz Gazetesi, "Trabzon acı veriyor", Kuzey Espres, "61 TS 1967 Sağa Çek", İlkhaber "Dost acı söyledi", Günebakış Gazetesi ise, "Evlat acısı gibi yenilgi. Çile Trabzon Çile" başlıklarıyla Mersin İY maçını okuyucularına duyurdu.