Ziraat Türkiye kupasında 4. tur kuraları çekildi. Bordo-Mavililer Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medical Park Antalyaspor ile eşleşti. Bu karşılaşma Antalya Mardan stadında oynanacak.

Trabzonspor yönetcilerinden Nevzat Aydın, "Kimle oynadığımız çok önemli değil ama içerde oynamak istiyorduk. Bu sene maç trafiği çok yoğun. Türkiye kupasıda sıkıştı. Bu sene ilkleri yaşadık. Şampiyonlar liginde oynadık.. Maç trafiği yoğundu. Play-Off'ta da yoğun olacak. Türkiye kupası Avrupa kupalarına gitmek için en kısa yol. Daha önce bir çok kez kupayı müzemize getirdik. Rakibimiz Antalyaspor güçlü bir ekip ama bu turu geçeceğimize inanıyorum. Temennimiz şu ki müzemize bir kupa daha getirmek istiyoruz" diye konuştu.

Eşleşmeler
Fenerbahçe Samsunspor
Ç.Rizespor Karabükspor
Kayserispor İ.B.B
Galatasaray Sivasspor
Antalyaspor Trabzonspor
Boluspor Beşiktaş
Eskişehirspor Kasımpaşaspor
Buğsaşspor Bursaspor

* Müsabakalar tek maçlık eleminasyon sisteminde oynayacak. 90 dakikalık normal sürede eşitlik bozulmazsa, 15'er dakikalık iki uzatma devresi oynanacak. Eşitlik yine bozulmazsa seri penaltı atışları turu geçen takımı belirleyecek. Turu geçen 8 takım çeyrek finale yükselecek.

Canlı yayın
Türkiye Kupası'nın, Cratosslot 2011-2012 sezonu için yayın ve isim hakkını Turkuvaz Medya Grubu aldı. Ziraat Bankası da son 2 yıldır sürdürdüğü Türkiye Kupası isim sponsorluğunu bu sezon için de Turkuvaz Medya'dan satın aldı. Böylece Türkiye Kupası 2011-2012 sezonunda da Ziraat Türkiye Kupası adını taşıyacak. Maçlar ATV ve AHaber'den yayınlanacak.

50. Yılda Yeni Statü
İlk 4 eleme turunun ardından final aşamasına geçilecek kupada, çeyrek final maçları, dördüncü eleme turunda tur atlayan sekiz takım arasında TFF tarafından belirlenecek tarafsız sahada tek maçlı eleme usulüne göre oynanacak.Kupada yarı final müsabakaları da, çeyrek finalde tur atlayan dört kulüp arasında TFF'nin belirleyeceği tarafsız sahada tek maçlı eleme usulüne göre yapılacak. Eşleşmeler, çeyrek final müsabakaları kura çekimi sırasında belirlenecek.

Ziraat Türkiye Kupası'nda dağıtılacak ödül miktarı şöyle:

Editör: TE Bilişim