Beşiktaş’ın, Trabzonspor ile girdiği yarışı kazanarak Almanya’nın Hamburg takımından transfer ettiği Tolgay Arslan, basın mensuplarıyla gerçekleşen sohbet toplantısında birçok konuda açıklama yaptı. Son olarak Trabzonspor’a karşı oynadığı güzel futbolla beğeni toplayan Tolgay, “Benim önceliğim defans yapmak daha sonra golü düşünürüm. Topu kolay kolay vermiyorum. Sert oynamayı seviyorum” dedi. Trabzonspor taraftarının kendisine gösterdiği tepkinin hatırlatılması üzerine ise deneyimli futbolcu, “Önemli değil kendimi daha iyi hissettim. Beni daha çok ateşlediler. Sonra zaten tepkiler de bitti onlar da gördü etkilenmediğimi” ifadelerini kullandı. Şampiyonluk konusunda da yorumlarda bulunan Tolgay Arslan, “G.Saray maçını şimdiden konuşmak gereksiz. Önümüzdeki maçları alacağımızı kim biliyor. Ben büyük konuşmayı sevmem” diye konuştu.

‘GÖKHAN, ROBBEN DEĞİL MESSİ’
Takım arkadaşı Gökhan Töre için yapılan ‘Arjen Robben’ yakıştırmalarına katılmadığını belirten Tolgay, “Bana göre; Gökhan Töre, Robben’e değil Messi’ye benziyor. Tabii onun gibi değil ama onun gibi kolay adam geçiyor.

Benim ikinci ismim de Ali. Muhammed Ali’nin savaşçı yönünü bana benzetirler” şeklinde konuştu.

Siyah-Beyazlı futbolcu, gol attığı Liverpool maçı için ise şu ifadeleri kullandı: “Liverpool maçı benim için çok önemliydi. Elim kırıktı. Gol atınca kendimi iyi hissettim. O maçı asla unutamam.”

■ 2 yıl önce Galatasaray ile görüşmem oldu. Ama çok gençtim ve hazır değildim bu nedenle olmadı.
■ Sosa, serbest vuruşları benden daha iyi kullanıyor. Kimin gol attığı önemli değil yeter ki biz şampiyon olalım.
■ İnönü Stadı’nı anlatıyorlar ama inşallah kendim orada yaşarım.
■ Bilic çok iyi bir hoca. Yaklaşımı çok iyi tabii bazen sinirlenip bağırdığı da oluyor.
■ Babam sayesinde Türkçe müzik dinliyorum. Ahmet Kaya dinlemeyi seviyorum. Çorum’luyum ama hiç gitmedim.
■ En büyük arzum Şampiyonlar Ligi’nde oynamak. Messi, Ronaldo gibi dev isimlere karşı oynamak istiyorum.
■ Takımdaki en esprili isim Cenk Tosun. En sessiz Franco. Nasılsın diyorum “İyiyim” diyor arkasını dönüyor.
■ Demba Ba büyük insan. Trabzon’da oynamadı ama büyük destek verdi, bizi maça hazırladı.
■ Günay kendine çok güveniyor. Almanya’da onu izledim. Birçok Alman takımı istedi ama o buraya geldi. Günay bir yıl sonra milli takıma gider.
Editör: TE Bilişim