Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Temel Soyyiğit, şike sürecinden bu yana efendi kaldıklarını belirterek, "Sanki Trabzonspor suçlu, Fenerbahçe mağdur. Sessizliğimizi bozacağız. Davaya müdahil olduk ve artık nereden inceldiyse oradan kopsun" dedi. 

Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Temel Soyyiğit, Süper Final'de hedeflerinin Şampiyonlar Ligi'ne gidecek dereceyi elde etmek için mücadele etmek olduğunu belirterek, "Bu sezon yoğun maç trafiği nedeniyle ligde oynadığımız maçlarda istediğimiz sonuçları alamadık. Süper Final'de hedefimiz şampiyonlar ligine gidecek dereceyi elde etmek olacak. Bunu başarabilecek gücümüz var" ifadelerini kullandı. 

"SANKİ TRABZONSPOR SUÇLU FENERBAHÇE MAÐDUR" 
Şike sürecinde başlamasından buya efendi kaldıklarını belirten Soyyiğit, "Şike sürecinin başlamasından buyana çok efendi kaldık. Adalete güvendik, TFF'ye güvendik. Kamuoyuna güvendik.

Suçlunun ve hak edenin hakkını sonunda elde edeceğini düşündük. Fakat süreç öyle bir yere getirildi ki, sanki Trabzonspor suçlu Fenerbahçe mağdur. Bizim yöneticilerimiz de bu süreçten geçtiler.

Trabzonspor bu olaylara karışmış olsaydı biz yerle bir edilmiştik. Hiç birimizi Trabzon'a gidemez olurduk. Fenerbahçe camiası başkanlarının hale daha bu süreçte o kadar arkalarında duruyor ve öyle inandırılıyorlar ki. Bu süreç uzatıldıkça da iş dallandı budaklandı.

Şu zaman karar verilecek, bu zaman verilecek dendi hale bir karar yok ve olay soğutuldu. Artık bizde bugüne kadar sessizliğimizi bozmadık ama bunda sonra sanıyorum sessizliğimizi bozacağız. Bizde müdahil olduk davaya, artık nerden inceyse oradan kopsun. "

"EÐRİSİYLE DOÐRUSUYLA BİR KARAR VERİLMELİ" 
"Davaya kulübün avukat katılacak. Olayları daha yakın izleyeceğiz ve konuların içinde olacağız. TFF play-off maçlarında önce karar vereceği yönünde açıklamaları vardı. Sürekli süreç kademe kademe ileri atılıyor. Önümüzdeki sezonu oynanmadan bu kararın eğrisi ile doğrusu ile verilmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Temel Soyyiğit, "Biz Trabzonspor olarak Kupa'nın yerini bile hazırladık. Fakat kupanın verilmesi bizim elimizde olan bir şey değil. Tamamıyla TFF'nin vereceği bir karar. İyi niyetle kupanın bize verilmesini bu yaşanan kaosun bir an önce sona ermesini, suçlunun ve haklının, adaletin tecelli etmesini diliyorum.

Olayları daha yakında takip etmek için davaya müdahil olacağız. Haklı olduğumuz için bu davada bugüne kadar müdahil olma gereğini duymadık. Ama geldiğimiz noktada baktık ki, bu süreç uzuyor ve nerede biteceği belli değil. Bu yüzden müdahil olma kararı aldık. Kupa bizim hakkımız biz hakkımızı istiyoruz. 82 puanla alnımızın teri ile hak ettiğimizin bize verilmesini istiyoruz. Sonunda adalet tecelli edecektir" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim