Trabzonspor camiasının ileri gelenleri, futbolda yaşanan şike süreciyle ilgili düzenlenecek Arama Konferansı'nda bugün İstanbul'da bir araya geldi. Toplantı saat 16.00'da başladı. Buarada konferans basına kapatıldı gerekli açıklamanın konferansın ardından yapılacağı açıklandı.
Konferansa katılanlar arasında Divan kurulu başkanı Ali Özbak, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener , Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyeleri, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Eski Bakan Faruk Özak,MHP Trabzon milletvekili Koray Aydın, HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, Hami Mandıralı, Sanatçı İbrahim Can, Sinema Sanatçısı Hüseyin Avni Danyal, Kenan İskender, Recep Denizer, Zeyyad Kafkas, Levent Erkuloğlu,Mazhar Afacan,Sümela Şifresinin yapımcısı Adem Kılıç gibi isimler bulunuyor.
 
Trabzonspor Buluşmalarına davetli bir grup misafir bilhassa Mehmet Ali Yılmaz ve Nuri Albayrak'ın katılmamasının hayal kırıklığına neden olduğunu belirterek, " beklenilen bir yoğunluk söz konusu değil, tatsız tuzsuz yavan bir toplantı. Gönül isterdi ki Trabzonspor'un gerçek anlamda hakettiği ilgiyi keşke gösterilseydi" diye belirttiler.
 
FARUK ÖZAK : " ŞİKE YAPAN 100 YIL İÇERDE YATSIN " - " TRABZONSPOR'UN HAKLILIÐINI İNGİLİZCE ALMANCA FRANSIZCA VE İTALYANCA OLARAK HAZIRLAYALIM "  
 
Faruk Özak :  Avrupa’da Türkiye’nin en büyük takımı Trabzonspor’dur. Kalitemiz bellidir. Trabzonspor her hangi bir şekilde ahlak dışı ve etik olmayan hiçbir şey yapmamıştır. Bu etik Kurulu raporlarında da mevcuttu” dedi. Çarpıcı açıklamalar yapan Özak, “Şike yapan 100 yıl içerde yatsın” şeklinde konuştu. Özak ayrıca" Trabzonspor un haklılığını İngilizce Almanca Fransızca ve İtalyanca olarak hazırlayıp gazetelere reklam ilanı vermeliyiz" dedi.
 
Yaklaşık 2,5 saat süren " Trabzonspor Buluşması" toplantısı sona erdi. Toplantı sonunda Prof.Dr. Örsan Öymen bir basın açıklamasında bulundu. Açıklama şu şekilde :
 
2010 - 2011 Spor Toto Süper Lig Şampiyonu Trabzonspor'dur.
Gencobahis class="short_content">Avrupa'da futbolun en üst kuruluşu olan UEFA nın Trabzonspor u Şampiyonlar Ligine kabul etmesi Trabzonspor'un Türkiye Ligi Şampiyonu olduğunun en açık delili ve tescilidir.
 
Bu süreç daha önceki ve şimdiki federasyon yönetim kurulu tarafından uzatılarak zaman kazanılmaya çalışılmış ve çalışılmaktadır. Trabzonspor'un tamamen temiz olduğu eldeki delillerle ve etik kurulu raporunda açıktır. Kupanın Trabzonspor a verilebilmesi için bütün hukuki yollar işletilmelidir. Yeni federasyonun bugüne kadar izlediği yol kamuoyuna ve medyaya yansıyan görüşler şike soruşturması sürecinin kuluplere herhangi bir disiplin cezası verilmeden geçiştirilmesi şüpphesi uyandırmaktadır. UEFA nın çok kısa zamanda vermiş olduğu adil kararın TFF tarafından da en kısa sürede alınmasını beklemekteyiz. Disiplin cezalarının verilmesi ve şampiyonluğun tescil edilmesi için ceza mahkemesi sonucunun beklenilmesi şeklindeki görüşün yasal dayanağı bulunmamaktadır. Türk futbolunun idarecisi TFF nin aciliyitle karar vermesi ve adaleti tesis etmesi gerekir.
 
Trabzonspor Kulubü ve camianın bireyleri Trabzonspor un şampiyonluğunun gecikmeden tescili, adaletin yerini bulması ve UEFA talimatlarının yerine getirilmesi amacıyla Türkiye Futbol Federasyonuna UEFA ve FİFA ya resmi başvuruda bulunma kararlığındadır. Kişisel başvurular için de konunun uzmanı hukuçulardan bir kurulu oluşturulacaktır.
 
Bu süreç, sadece Trabzonspor un hakettiği şampiyonluk kupasını alma mücadelesi olarak görülmemelidir. Süreç, " temiz futbol adil oyun" a inanan tüm futbulovereleri ilgilendirmektedir. Ülke futbolundaki temizlik ve adalet mücadelesi baraşıyla tamamlandığı takdirde zaten şampiyonluk hak edenin yani Trabzonspor un olacaktır. TFF nin bu karar sürecini geciktirmesi halinde ise bu hakkın UEFA ve FİFA tarafından teslim edileceği konusunda hiçbir şüphemiz yoktur. Bu konudaki kararlılığımızı ulusal ve uluslararası futbol kamuoyuna bir kez daha ilan ederiz .
 
Konferans öncesi Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve Eski Bakan Faruk Özak Medyatrabzon'a açıklamalarda bulundu.
 
Özak ve Şener'in açıklamaları şöyle;
 
FARUK ÖZAK : Burada istaşare edeceğiz gidilecek yol ile ilgili onların yolu gayet doğru biz ne kadar destek olabiliriz bunları konuşacağız.
 SADRİ ŞENER : 3 temmuzdan süre gelen bir durum var . Trabzonspor da görev almış üst düzeyde arkadaşlarımızı bilgilendirmek için yapılan bir toplantı. Sonunda bir basın toplantısı yapacağız. sonunda bir basın bildirisnde bulunacağız .
Bu yaptığımız buluşma bir yol haritası hukuki kararların erken verilmesi için yapılan bir baskı unsurudur federasyona çok uzadı çünkü. duyduğum kadarıyla 5 nisan a kadar savunmalar gidecek oysa 1 yıl oldu uefa karar bekliyor. Bizde bekliyoruz
Editör: TE Bilişim