A Spor ve A Haber'in yayınladığı Türkiye Kupası 3. Tur maçları sonuçlandı. Rakiplerini eleyen 27 takıma Süper Lig'de geçen sezonu ilk 5'te bitiren F.Bahçe, G.Saray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Sivas da eklendi. 3 Aralık'ta artık grup maçları başlıyor. Kura çekimi ise bugün.

Kura çekimi A Spor 'da
Türkiye Kupası'nda gözler artık kuralara çevrildi. 32 takım bugün seri başlarına ayrılarak 4 torbaya dağılacak. Kuralar 14.00'te çekilecek. A Spor naklen ekranlara getirecek. 2014-15 sezonunda üst liglerde bulunan takımlar statüye göre seri başı olacak.

Büyükler de katılıyor
Kupada amatör ekiplerin maçlarıyla başlayan ön eleme turlarında grup aşamasına gelindi. Süper Lig'i geçen sezon ilk 5'te tamamlayan F.Bahçe, G.Saray, Beşiktaş, Trabzon ve Sivas da bugünkü kura çekiminde yer alacak ve heyecana katılacak.

Kazanan kasayı dolduracak
Kupada ödül dağıtımlarına göre, grup aşamasına kalan 32 kulübe katılım bedeli olarak kulüplere 40.000 dolar ödenecek. Grup müsabakalarında galibiyet alan kulüplere 40.000 dolar, beraberlikle sahadan ayrılan ekiplere ise 20.000 dolar ödenecek.

İşte grup statüsü...
32 takım 4'er takımdan oluşan 8 gruba ayrılacak. Takımlar deplasmanlı lig usülü 6 maça çıkacak. Gruplarını ilk 2 sırada tamamlayan ekipler son 16'ya kalacak. Bu aşamada kura çekimi olmayacak. TOP 16'da takımlar çapraz şekilde eşleşecek.