Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Son günlerde kulübümüzün gündemine sokulmaya çalışılan bazı konulara yönelik aşağıdaki açıklamanın yapılması ihtiyacı doğmuştur.

Buna göre;

UMUT BULUT KONUSU

Takımımızda görev yaptığı süre içerisinde sergilediği başarılı performansla her zaman hizmetlerini takdir ettiğimiz ve bunun sonucu olarak da Fransa’nın Toulouse takımına transfer ettiğimiz eski sporcumuz Umut Bulut’un yeniden geri döneceği yönünde medyada bazı haberler yer almaktadır. Kulübümüzün Umut Bulut gibi sporculara elbette her zaman için kapısı açıktır. Asbaşkanımız Sayın Nevzat Şakar kendisine geçmiş olsun dileklerini iletmek için arayan Umut Bulut’a Türkiye’ye dönmesi halinde bu konudaki düşüncemizi iletmiştir. Ancak şu an itibariyle ne teknik heyetimizin bu yönde bir talebi ne de yönetim kurulumuzun Umut Bulut transferi için herhangi bir girişimi söz konusudur.

BURAK YILMAZ’IN BONSERVİS KONUSU

Takımımızın milli oyuncularından Burak Yılmaz’ın Atletico Madrid başta olmak üzere isminin transfer haberleriyle anılmaya başlandığı ve sözleşmesindeki serbest kalma maddesinin sürekli gündeme getirilmeye çalışıldığı görülmektedir. Burak Yılmaz’ın bahsedilen sözleşme maddesi sadece rakamsal bir değer ifade etmemekte olup, oyuncunun onayı ve sonraki transferinden belli bir yüzde pay alınması gibi birçok şartı da içermektedir. Kaldı ki Mobilbahis oyuncumuz Burak Yılmaz’la defalarca her fırsatta bu konuyla ilgili kendine yakışan bir şekilde nasıl bir tavır izlemeyi düşündüğünü çok açık şekilde ifade etmiştir. Ayrıca şuan için Burak Yılmaz konusunda İspanya’nın Atletico Madrid Kulübü tarafından kulübümüze ulaşan herhangi bir resmi başvuru da bulunmamaktadır. Bu nedenle konuyu gündemde tutma çabaları nafile bir amaç taşımaktadır.

OPET KONUSU

İstanbul Kartal’da yer alan tesislerimizde kurulu bulunan OPET Firmasına ait akaryakıt istasyonuyla ilgili olarak araziye ait her türlü hak kulübümüzce karşı tarafa devredilmiştir. Dolaysıyla bahsedilen yerle ilgili olarak Trabzonspor Kulübü’nün herhangi bir tasarrufu söz konusu değildir. Bu vesileyle; mahkeme sürecine geçildiğinde tarafların karşılıklı olarak anlaşacakları yönündeki inancımız yüksektir.

UZUNGÖL’DEKİ HES KONUSU

Uzungöl’de ciddi kaynak yaratması yönünde hayata geçirmeyi planladığımız HES Projesi eminiz kulübümüzü ne kadar ilgilendiriyorsa orada yaşayan vatandaşlarımızı da o kadar ilgilendirmektedir. Uzungöllü hemşerilerimizin Trabzonspor Kulübü’nün bu projeden elde edeceği yüksek düzeydeki gelirden memnuniyet duyacaklarından şüphe dahi etmemekteyiz. Ayrıca büyük özenle hazırladığımız projenin doğaya hiçbir olumsuz etkisinin olmayacağının da garantisini veriyoruz. Çünkü hazırlanan projeye göre santrale ait yer altından geçirilecek olan tünelin zeminin yüzeyine en yakın yeri 58 metre mesafede olacak, cebri boru ise tünelin içine alınıp zeminle hiçbir bağlantısı bulunmayacaktır. Ayrıca projenin Uzungöle uzaklığı 4 kilometredir. Regilatör alanında ve santral binasının bulunacağı bölgede kesinlikle ağaç kesimi yapılmayacak, aksine hazırlanacak özel peyzaj projesiyle doğa daha da zenginleştirilecektir. Bu durum ÇED raporunda da açıkça görülecektir. Trabzonspor Kulübü olarak düşüncemiz şehrimizin iki önemli simgesini karşı karşıya getirip, birbirine zarar verecek konuma oturtmak isteyenlere yönelik ortak bir mutabakatla hareket edilmesi yönündedir. İlerleyen süreçte zaten projemizin detaylarını açıkladığımızda tüm kesimler konunun her boyutuna hakim olacak seviyeye geleceklerdir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur…

Editör: TE Bilişim