TSYD’de 13 Aralık’ta tekrarlanacak olan olağanüstü kongre öncesi adaylıktan çekilen Naci Arkan futbolmedya.com’a konuştu.

Oğuz Tongsir ve yönetimini topa tutan Arkan, “Kongrede yaşanan çirkinlikleri gördükten sonra bu sürecin içinde artık olmak istemedim” dedi:

300 ÜYENİN BİZİMLE ALAKASI YOK

“Adında Türkiye kelimesi olan derneğimizin genel kurulunda yaşananları görünce üzüldüm. Türkiye’ye, bayrağa saygılı olmalıyız. Ama kongrede bunu göremedik. Divan başkanlığı için seçim oluyor, kalkan ellerin 2/3’si bizim adaya ama bu çoğunluk görülmek istenmiyor. Bir divan başkanı seçimini 3 saat sürdürüyorlar. Bu yönetim koltuğa zamkla yapışmış, bırakmak istemiyorlar, bunun için her şeyi yapıyorlar. Ben başkanlığı 1100 üye ile bıraktım şu anda 1725 üye var. Matbaacıları, renk ayrımcıları da spor yazarı sayalım, buna rağmen iddia ediyorum spor yazarlığı ve gazetecilikle ilgisi olmayan 300 yeni üye var derneğimizde.''

AYDIN DOĞAN’I LOKANTA YAPTILAR

Aydın Doğan'ın adını lokanta yaptıklarını belirten Arkan, ''Koskoca Aydın Doğan Tesisleri’ni yemekhane yaptılar. Aydın Doğan’ın adını taşıyan tesisleri lokantaya çevirdiler. Bu yaklaşım derneğimize zarar veriyor. Derneğimizin mahkeme kapılarına gitmesini istemedim.'' ifadelerini kullandı. 

ARKADAŞLARIMLA HELALLEŞTİM

Tekrar aday olmayacağını belirten Arkan, ''Ekibim seçim sürecinde canla başla çalıştı. Onlara tek tek teşekkür ediyorum. Ama bu çirkin yarışta olmak istemiyorum. Arkadaşlarıma da söyledim, hepsiyle helalleştim. Bundan sonra benim bir oyum var, o da mevcut yönetimin karşısına çıkacak yeni listeye.'' dedi. 

TSYD’nin mevcut başkanı Oğuz Tongsir’in karşısına çıkan eski başkan Naci Arkan, 15 Aralık’ta tekrarlanacak olan genel kurulda aday olmayacağını açıkladı.

Editör: TE Bilişim