Akçay yönetimindeki Osmanlıspor Danimarka’nın Middeljand takımı ile kendi sahasında oynadığı maçı 2-0 kazanarak adını gruplara yazdırdı. Aynı ekibi deplasmanda da 1-0 mağlup eden Osmanlıspor, böylece UEFA Avrupa Ligi ön elemelerinde oynadığı 6 maçtan da yenilgi almadan çıkarak tarihi bir başarıya imza atarken, Mustafa Reşit Akçay da yenilmezlik serisini 18 maça yükseltti.

Mustafa Reşit Akçay, bu başarısıyla birlikte UEFA’nın resmi sitesinde de kendisine manşette yer bulmayı başardı. . 

TRABZONSPOR’DA DA 12 MAÇTA 9 GALİBİYET

Mustafa Reşit Akçay yönetimindeki Osmanlıspor bir önceki turda Moldova temsilcisi  Zimbro takımıyla deplasmanda 2-2 berabere kalıp kendi sahasında da 5-0 kazanarak tur atlamıştı. Daha sonra da Estonya’nın Nomme Kalji takımını 1-0 ve 2-0 yenerek play of’a katmıştı. Mustafa Reşit Akçay yönetiminde Trabzonspor 2013-2014 sezonunda Avrupa Ligi 2. Ön elemede Dery City’yi 4-2 ve 3-0 yenmiş, üçüncü ön elemede Dinamo Minsk ile 0-0 berabere kalıp, 1-0 yenerek play off oynamıştı.

Bordo Mavililer Play Off’ta da Kukaisi takımını 2-1 ve 2-0’la geçip, gruplara kalmıştı. Gruplarda Legia Varşova’yı 2-0 ve 2-0, Apoel Limasol’u 4-2 ve 2-1 ile saf dışı bırakan Trabzonspor, İtalyan ekibi Lazio ile 3-3 ve 0-0 berabere kalarak gruptan lider çıkmayı başarmıştı.

YENİLGİSİZLİK GURUR VERİCİ AMA BASKI UNSURU

Mustafa Reşit Akçay, böylece Avrupa’da çıktığı 18 sınavda yenilgi yüzü görmezken, tecrübeli ismin yönettiği takımlar 14 galibiyet ve 4 beraberlik aldı. Bu ekipler attıkları 38 gole karşılık kalelerinde ise sadece 11 gol gördüler.

Avrupa’daki önemli başarıları değerlendiren Mustafa Reşit Akçay, “Biz haddimizi bilerek oynuyoruz. Avrupa’da takımımızın bir tecrübesi yoktu ancak adım adım gitmeyi düşündük ve bu noktada başarılı olduk. Şimdi gruplara kaldık. Hedefimiz gruplarda da başarılı olarak, ülkemize puan veya puanlar kazandırmaktır” ifadelerini kullandı.

Akçay, Trabzonspor’da görev yaparken de Avrupa’da başarılı olduklarını ve bunun için de gurur duyduğunu dile getirirken, “Yenilgisizlik bir baskı unsuru da oluyor” saptamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim