Bir dönem APK yönetiminde bakanlık yapan Kürşat Tüzmen, TFF Başkan adaylığı sırasında yaşadığı olayları şöyle anlattı: "Başbakan Fenerbahçe'li olunca istersen geri çekme yani. Mecbur kaldım. Şimdi iki yol var ya Başbakana rağmen bu yola girmek. O da yanlış olur. Bu kadar zaman yol arkadaşlığı yapıyoruz. Beraber yola çıkmısız. Bize yakışmaz. Daha sonra Bakan Suat Kılıç ile görüştüm. Dedim varmı birşey ne yapacaksınız. "Biz öyle şeylere karışmıyoruz. Başbakanımız da karışma" cevabını alınca, Diğer takımlardan arayanlar oldu. Ne kaybederim şimdi girelim dedim. Çok geçmeden 20.30'da cevap geldi. Genel Başkan Yardımcımız Haluk İpek beni yana yakıla arıyor. Abi bi gel dedi. Gittik partiye. Daha sonra bana "abi çekil burdan" dedi. Biz de güvendik. Sayın Başbakan Fenerbahçe'li olduğu için Fenerbahçe'nin düşmesini istemedi."

"8 TAKIM DÜŞÜRECEKTİM"

"Federasyon başkanı olsaydım 8 takım düşürecektim" diyen Kürşat Tüzmen, şöyle devam etti: "Ben tabi operatör doktor gelince 8 takım, 3 takım birinci ligten 5 takım 2 ligten düşürecektim ama Türk sporu Avrupa'da ve dünyada oynamaya devam edecekti.

FEDERASYONA SERT ÇIKTI

Federasyona sert eleştirilerde bulunan Tüzmen, "Bunlar etliye sütlüye karışmıyorlar. Sudan çıkmış balığa dönmüş durumdalar. Bunlarla zor iş. Herkes şimdi söylemeye başladı zaten. Üzülüyorum tabi. Biz olsaydık böyle olmazdı. Epeyde can acıtırdık onu söyleyeyim." dedi.