Kaptan Alex’ten Aykut Kocaman’a sitem...
3-2 kaybedilen İstanbul Büyükşehir Belediye maçında forvet oynayan Brezilyalı yıldız bu pozisyonda yer almasıyla ilgili net konuştu. 
Alex, bir taraftarın twitter’dan, “Birisi Aykut Kocaman’a senin ideal pozisyonunun santrfor almadığını söylemeli. Galatasaray maçının ilk yarısına ve bu (dün) akşama bak intihar” şeklindeki sözlerine, “Defalarca söyledim’’ yanıtını verdi.
Maç sonrası LİG TV’ye de değerlendirmelerde bulunan Alex, “Maçın başından sonuna kadar rakibimiz üstündü. Hak ettikleri bir maç. Toplu ve topsuz oyunda iyi değildik. Toplu oyunda da topu kaptırınca rakibin etkili atakları vardı. Hak etmediğimiz bir maçı kaybettik. Sadece bir tane kötü faktör üzerinde bahsetmek mantıklı değil. Saha Grandbetting içerisinde birden fazla kötü faktörün doğurduğu bir sonuç aldık. Bu akşamı unutmamamız gerekir ve ders almalıyız. Gelecek için ışık tutacak bir maç olabilir ona bakmalıyız” dedi.
‘DEÐİŞİKLİKLERİ HOCAYA SORUN’Basın toplantısında da açıklamalarını sürdüren Alex, “Çok basit bir analiz olacak. Maçın basından sonuna rakibimiz üstündü. Başından sona hak ettiler. Bence maçın analizi bu. Sizlerin saha içine nasıl baktığınızı kestiremiyorum fakat bence burada bulunduğum süre içerisinde savaşan ve mücadele eden bu Fenerbahçe takımıdır. 
Ancak futbolun içerisindeki insanlar bilirler ki bazen bu savaşmak skora yansımayabilir. Mücadele, savaş, bu takım içerisinde hiç eksik olmadı olmayacak. Yapılan oyuncu değişiklikleri bana sorulması gereken soru değil. Bu değişikliklerden sorumlu olan ve kararı veren kişi Kocaman’dır. Kendisi geldiğinde bu soruyu ona sorabilirsiniz” diye konuştu.
TOPUZ DA NASİBİNİ ALDI
Alex twitter’dan taraftarın, “Üzgünüm, ama Mehmet Topuz’un kanadından gol geldiği zaman o yürüyerek geriye dönüyordu” sözlerine Alex, “Bu doğru. Ben de 2 yıldır benzer şeyleri söylüyorum ama anlatamıyorum” dedi.