FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda Türkiye Milli Takımı ilk maçına bugün çıkacak. Toplam 24 ülkenin katıldığı, 7 şehirde organize edilen ve dün başlayan turnuvanın C Grubu'nda El Salvador, Kolombiya ve Avustralya ile mücadele eden ay-yıldızlılar, TSİ 21.00'de Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda El Salvador ile karşı karşıya gelecek.

Brezilyalı hakem Sandro Ricci'nin yöneteceği maçta Ricci'nin yardımcılıklarını Alessandro Rocha ve Emerson De Carvalho üstlenirken, dördüncü hakem olarak ise Stephane Lannoy görev alacak.

Dev organizasyona eleme maçları oynamadan ev sahibi statüsü ile katılan ve tarihinde 3. kez U-20 Dünya Kupası'nda boy gösterecek olan Türkiye son olarak 22 Haziran 2005'te ikinci turda İspanya ile karşılaşmıştı. 20 Yaş Altı Milli Takımı, bu tarihten tam 8 yıl sonra yine 22 Haziran tarihinde bu kez El Salvador ile yeni bir FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası maçı yapacak. 1993 ve 2005 turnuvalarında yer alan Ay Yıldızlılar, oynadığı 7 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik, 5 de yenilgi aldı.

İlk maç saat 18.00'de

20 Yaş Altı Milli Takımı'nın mücadele edeceği C Grubu'nda günün diğer maçında ise Kolombiya ile Avustralya karşı karşıya gelecek. Bu karşılaşma da Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak ve saat 18.00'de başlayacak.

Türkiye'nin maçı TRT Haber, Kolombiya-Avustralya mücadelesi ise TRT Spor'dan ekranlara gelecek. Öte yandan bugün D Grubu'nda da iki karşılaşma oynanacak. TSİ 18.00'de Meksika ile Yunanistan karşılaşırken, 21.00'de Paraguay ile Mali karşı karşıya gelecek.

'Kendimizi ispatlayacağız'

20 Yaş Altı Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, "Öncelikle hedefimiz bu turnuvada olmayı hak ettiğimizi bütün dünyaya göstermek. Bu turnuvadan sonra inanıyoruz ki birçok önemli turnuva da Türkiye'de yapılacak" diye knuştu.

Grupta yer alan Kolombiya'nın Güney Amerika şampiyonu olarak geldiğini vurgulayan Uçar, şöyle devam etti:

''Arjantin'in ev sahipliği yaptığı Güney Amerika Kupası'nda, buraya gelemeyen Arjantin ve Brezilya'nın önünde yer alıp şampiyon oldular. Bence grubun favorisi Kolombiya. Oldukça etkili oyuncuları var. Kolombiya'yı iki kere seyretme fırsatı buldum Güney Amerika'daki turnuvada. Gerçekten pas yapmayı çok iyi bilen, yetenekli oyunculara sahipler. Hocalarını da tebrik ediyorum. Takımından yüksek performans almayı başaran bir hoca. Bu turnuvaya renk katacaklar.''

Uçar, Hakan Çalhanoğlu'nun karşılaşmada oynayıp oynamayacağına ilişkin bir soru üzerine, "Hakan yoğun bir sezon geçirdi. Takımında 34 maç oynadı ve şampiyon oldular. Bunun yanı sıra kupa maçları da oldu. Zor bir sezonu tamamladı. Onun için ufak tefek sorunlar yaşaması doğal. Son durumunu iyi gördük. Bugün (dün) bizimle çalıştı. Doktordan da olur aldıktan sonra oynamasında sakınca görmezsek görev vereceğiz" ifadelerini kullandı.
Bazı oyuncuların takımlarında sorunlar yaşadığını söyleyen Uçar, "Taşkın gibi birkaç oyuncum var. Kerim Frei'de de ufak bir sakatlık var. Bu oyuncularımın fizik kondisyon seviyelerinin yeterli olduğunu düşünmüyorum" diye konuştu.

Eksik kalmadı

Milli Takım, El Salvador maçının hazırlıklarını tamamladı. Karşılaşmanın oynanacağı Hüseyin Avni Aker Stadı'nda son antrenmanını gerçekleştiren milliler, daha sonra maç saatini beklemeye başladı.

Basın mensuplarına açık tutulan antrenmanın ilk 15 dakikasında ısınma hareketleri yapan ay-yıldızlılar, yaklaşık 45 dakika antrenman yaptı.

Trabzon'da son yapılan 2 idmanda sağ üst adalesindeki sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı çalışan Hakan Çalhanoğlu'nun da katılımıyla tüm futbolcular antrenmanda yer aldı.