UEFA'nın, "Neler oluyor?"sorusuna TFF, "Siz bize güvenin ve aldığımız kararların doğruluğuna inanın" yanıtını verdi..

HTSpor'un haberine göre ; 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin geçtiğimiz hafta şike davasıyla ilgili sanıklara tahliye kararı vermesine rağmen aldığı ceza kararları gündeme bomba gibi düşmüştü. Türkiye'yi yakından takip eden UEFA yetkililerinin yaşanan bu gelişmelerin medyaya yansıyan boyutunu takibe aldığı ortaya çıktı.

 

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve bir çok spor adamı için verilen cezalar sonrası UEFA ve TFF arasında müthiş bir mail trafiği yaşandığı belirlendi. UEFA'nın bu yaşanan süreçle ilgili bilgi edinmek istemesi üzerine Futbol Federasyonu, gönderdiği yazıyla UEFA'yı bilgilendirdi. Yazışmalarda UEFA yetkililerinin özellikle Aziz Yıldırım'ın durumunu sordukları öğrenildi.

 

Federasyonun cuma günü mesai saati bitmeden UEFA'ya ulaştırdıkları mailin detayları şöyle: "Türkiye'de ceza davası henüz temyiz aşamasında ve sonuçlanmadı. Ancak spor hukuku ile ceza hukuku ayrıdır. Spor hukuku açısından Tahkim Kurulu'nun aldığı kararlar kesindir. Kurullarımızın kararı bizim için geçerlidir. En ince detayına kadar araştırıp, gereken kararları aldık. Siz bize güvenin ve aldığımız kararların doğruluğuna inanın."


YANIT BEKLENİYOR
UEFA'ya yazılan maillerde ayrıca, "Bizdeki futbol hukuku ayrıdır. Anayasaya göre 59. madde her zaman geçerlidir ve hiçbir şekilde revize edilemez"denildiği de ortaya çıktı. Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerinin attıkları bu mailler sonrasında hafta içerisinde UEFA'dan bir yanıt bekledikleri öğrenildi.