Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Gülşen, Fenerbahçe ve Beşiktaş Kulüplerinin itirazda bulunduğu UEFA Tahkim Kurulu'nun kararını en geç 15 Temmuz'a kadar açıklamasının beklendiğini belirtti.

Gülşen, yaptığı yazılı açıklamada, UEFA Disiplin Kurulunun, şike iddiaları dolayısıyla yaptığı disiplin soruşturması sonucunda Fenerbahçe hakkında 2+1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verdiğini anımsattı.

Sarı-lacivertlilerin, gelecek 2 sezon UEFA'nın düzenlediği organizasyonlara katılamayacağını ve artı 1 olarak belirtilen üçüncü sene verilecek cezanın ise Fenerbahçe Kulübü'nün gelecek 5 yıl içinde ceza alması halinde uygulanacağını ifade eden Gülşen, şunları kaydetti:

"Her iki kulüp, kendi aleyhlerine olan bu cezalara karşı üç gün içerisinde UEFA Tahkim Kuruluna başvurmuşlardır. UEFA Tahkim Kurulu, kulüplerin yazılı savunmalarını aldıktan sonra 10 Temmuz'da Beşiktaş'ın yönetici ve avukatlarını, 11 Temmuz'da da Fenerbahçeli yönetici ve avukatları duruşmalı toplantıda dinleyecek. UEFA Tahkim Kurulunun kararını en geç 15 Temmuz Pazartesi günü açıklaması bekleniyor."

UEFA Tahkim Kurulunun, verilen cezaları çok fazla değiştirmeyeceğini savunan Gülşen, her iki kulübün de UEFA statüsünün 59 ve 61'nci maddeleri uyarınca Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurma hakkına sahip olduklarını vurguladı.

Gülşen, CAS'ın vereceği karara ise 30 gün içinde İsviçre Federal Mahkemesine temyiz başvurusunda bulunulabileceğini, mahkemenin kararından sonra iç hukuk yolları tüketildiğinden, söz konusu karara karşı kulüplerin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuruda bulunabileceklerini kaydetti.

Editör: TE Bilişim