CAS'ın Fenerbahçe'nin başvurusunu reddedip 2 yıl Avrupa Kupalarından men cezasını onaması üzerine, Türkiye Futbol Federasyonu'nun daha önce kapattığını açıkladığı 2010 - 2011 sezonu ile ilgili dosyayı yeniden açmakonusunda hazırlık yapabileceği belirtildi.  Bu durum Trabzonspor'un söz konusu sezon için şampiyonluk kupasını alabileceği anlamına da geliyor.

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) Hakimi Türker Arslan ise CAS'ın, Fenerbahçe'nin 2 yıl Avrupa kupalarından men edilme kararını onamasının ardından yaşanacak süreçle ilgili, "UEFA, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan kendi kararlarına uyumlu kararlar almasını isteyebilir" dedi.

CAS kararının ardından gelinen süreç ve bundan sonrasıyla ilgili açıklamalar yapan Arslan, şunları söyledi:
"Daha önceki açıklamalarımda da Türkiye Futbol Federasyonu'nun, UEFA'nın verdiği kararlara uyumlu kararlar alması gerekeceğini söylemiştim. TFF artık UEFA'nın verdiği bu kararın tersinde almış olduğu kararlarla bu işi çözmüş olamaz. Mutlaka uyumlu olmalı. UEFA, TFF'den, kendi kararlarına uyumlu kararlar almasını isteyebilir, bu yönde talebi olabilir. UEFA'nın kararına uyumlu hareket etmek zorundasınız. Eğer böyle bir talep olursa soruşturma açılır, disiplin ve tahkim aşaması yeniden başlar."

Bu noktaya gelineceğinin başından belli olduğunu savunan Arslan, "Maalesef üzücü bir sonuç ama başka yapacak bir şey yok. Bu nokta belliydi. Bu sonucu 1,5 sene evvel söyledim. Tabii ki Fenerbahçe Kulübü de burada yasal hakkını sonuna kadar kullandı" ifadelerini kullandı.