Tahkim Kurulu'nun gerekçeli kararı UEFA'ya gönderildi…TFF'nin İstinye'deki merkezinde hareketli saatler yaşanmaya başlandı. Başkan Demirören yönetim kurulunu toplantıya çağırdı….

Sporx'in haberine göre; Tarihi şike davasında TFF Tahkim Kurulu'nun verdiği nihai kararın ardından tüm gözlerin çevrildiği UEFA nihayet Türkiye'deki şike dosyasını eline aldı. TFF Genel sekreterliğinin Tahkim Kurulu'nun gerekçeli kararını pazartesi günü UEFA Genel Sekreterliğine gönderdiği öğrenildi

TFF'nin göndereceği Tahkim Kurulu gerekçeli kararını bekleyen UEFA'da, disiplin kurulu gerekçeli kararın gelmesinin ardından 20 haziran 2012 Çarşamba günü toplantı kararı aldığı ve Türkiye dosyası ile ilgili kararını bu toplantıda vereceği öğrenildi. TFF genel sekreterliği de şike davasında yargılanan kişilere bu sabah itibariyle gerekçeli kararlarını göndermeye başladı.

TFF YÖNETİM KURULU TOPLANIYOR

Tahkim Kurulu'nun gerekçeli kararını yazıp başkanlık makamına teslim etmesinin ve dosyanın UEFA'ya gönderilmesinin ardından başkan Yıldırım Demirören yönetim kurulunu 13 haziran 2012 Çarşamba günü saat 14.00'de toplantıya çağırdı. Demirören federasyonun Çarşamba günkü toplantısında birinci gündem maddesinin FİFA ve UEFA ile son günlerde yapılan görüşmeler olduğu öğrenildi.

Bir süredir Bank Asya Ligi ile ilgili şike ve teşvik incelemesini sürdüren Etik Kurulu bu dosya ile ilgili mütaalasını da TFF başkanlık makamına sundu. TFF yönetiminin Etik Kurulu'nun verdiği son şike dosyası ile ilgili kararını da yarınki toplantıda karara bağlayacağı belirtildi. TFF yönetimi ayrıca bu toplantıda Talat Yılmaz'ın istifasıyla boşalan yönetim kuruluna atanacak yedek yönetim kurulu üyesinin ismini belirleyecek.

ANKARASPOR SENEYE BANK ASYA LİG'DE OLACAK

Geçen yıl yapılan TFF genel kurulunda üyeliği iade edilen Ankaraspor A.Ş'nin yeni sezonda Bank Asya Lig'inde mücadele etmesi ise hemen hemen kesinleşti. TFF yönetiminin bu konudaki resmi kararını da yarınki toplantıda verecek. 2012-2013 sezonunda Bank Asya Ligi 19 takımla oynanacak .