Uluslar Ligi statüsüne göre UEFA'ya üye 54 ülke öncelikle dört küme oluşturacak. Birinci kümede 12, ikinci kümede 12, üçüncü kümede 14, dördüncü kümede 16 ülkenin millî takımları yer alacak. Kümeler sırası ile A, B, C ve D kümeleri olacak.

A Kümesi: Grup 1, 2, 3, 4 - Her grupta üçer ülke

B Kümesi: Grup 1, 2, 3, 4 - Her grupta üçer ülke

C Kümesi: Grup 1, 2 - Her grupta dörder ülke, Grup 3, 4 - Her grupta üçer ülke

D Kümesi: Grup 1, 2, 3, 4 - Her grupta dörder ülke

Ülkeler sadece gruplarındaki diğer ülkelerle içeride ve dışarıda olmak üzere ikişer kez karşılaşacak ve 6 oyun günü sonrasında her kümede dört grupta da maçlar tamamlanacak. Gruplarında sonuncu olan dört ülke bir alt kümeye düşecek, aynı şekilde gruplarında birinci olan dört ülke bir üst kümeye yükselecek. Birinci kümede birinci olan ülkeler arasındaki dörtlü final maçlarının ardından o dönemin Uluslar Ligi şampiyonu belirlenecek.

Uluslar Ligi aynı zamanda Avrupa Futbol Şampiyonası için de küçük bir değişiklik getiriyor. Avrupa Şampiyonası elemeleri eskiden olduğu gibi yine 10 grupta oynanacak ve yine gruplarda ilk iki sırayı alan ülkeler Avrupa Şampiyonası finallerine katılmaya hak kazanacak. Ama Avrupa Şampiyonası elemelerinde finallere kalacak son dört ülkeyi belirleyen play-off maçları, 2020 elemelerinden başlayarak oynanmayacak. Son dört ülke Uluslar Ligi'nin dört kümesinden gelecek. Kümelerinde Avrupa Şampiyonası finallerine kalamamış ülkeler, kendi aralarında play-off maçları yapacak ve son 4 Avrupa Şampiyonası finalistini belirleyecek.

Bu da aslında Euro finallerinde ülke klasmanına göre ilk 12'den bir, ikinci 12'den bir, 25-38 arasındaki ülkelerden bir, 39-54 arasındaki ülkelerden bir takımı da göreceğimiz anlamına geliyor.
Editör: TE Bilişim