İha'nın haberine göre; Apollon Limossal kulübünün tarafından verilen yemeğe, UEFA Asbaşkanı Marios Lefkaritis, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Başkan Yardımcı Sebahattin Çakıroğlu, Stadyum ve Amatör Branşlar Sorumlusu Muhammet Kara, UEFA Delegesi Black Bourne ve Apollon Limassol Başkanı Nicos Kirsiz katıldı.

Yemekte bir konuşma yapan Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, “Futbol dostluk ve kardeşliği pekiştiren önemli bir olgudur. Bu bağlamda biz burada gerek kulüp yetkilileri, gerekse halk tarafından çok iyi karşılandık. Futbolun dini, dili ve ırkı yoktur. Oyunun bir eğlence olduğunu ön plana çıkartarak, kaybeden tarafın kazananı alkışlaması, kazananın da kaybedenin üzüntüsüne ortak olması gerekmektedir. Bunun için bizler kitlelere örnek olmalıyız. Bu nazik davranışları nedeniyle başka sayın kulüp başkanı Nicos Kirzis olmak üzere tüm yönetim kuruluna teşekkür ederiz. Biz de ayni misafirperverlikle kendilerini Trabzon’a bekliyoruz” dedi.

Ev sahibi takım başkanı Nicos Kirzis ise, “Sizleri burada ağırlamaktan son derece mutluyuz. Futbol kitleleri beraberinde sürükleyen bir oyun. Bu oyunun barışa ve dostluğa katkısını kullanmamız gerekli. Burada sizinle olmak benim için büyük onur. Umarım hak eden kazanır" ifadelerini kullandı.

UEFA ASBAŞKANI LEFKARITIS’DEN ŞİKE GÖNDERMESİ
UEFA Asbaşkanı Marios Lefkaritis de, “Ayağından minik bir operasyon geçirmiş olmama rağmen sizinle bu buluşmayı kaçıramazdım. İki takım da futbolun barışa hizmet ettiğini biliyor. Futbol sadece sahada oynanır, kirli oyunlarla bunu kirletmeye kimsenin hakkı yok. ‘Yılanın başını küçükken ezeceksin ki futbol temiz kalsın" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim