Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yanı sıra pek çok ismin yargılandığı şike davası UEFA da yakından takip ediyor. UEFA'nın 'medya desk-basın masası' mahkemeden ve Türkiye Futbol Federasyonu'ndan çıkacak karara yüzde yüz uymayabileceklerini söyledi. Resmi bir açıklama olmasa da bu konuda UEFA ile Futbol Federasyonu'nun bir fikir alışverişinde bulunduklarını gösteriyor.

KARAR TÜRK ADALETİNİ İLGİLENDİRİR
UEFA basın masası, "Bu dava Türkiye Emniyeti'nin lokal sorunudur. UEFA yetkilileri tabii ki davayı takip ediyor. Çıkacak sonuç ve verilecek cezalar Türk adaletini ilgilendirir. UEFA'nın buradaki görevi kişilerin aldığı /almadığı cezalardan çok kurumların aldığı / almadığı cezalardır. Türkiye'de geçerli bir yasa vardır ve bu yasa devam eden davada herhangi bir kişi veya kurum ceza alırsa uygulanacak.

HERKES HAKLILIÐINA İNANIYOR
Basın masası yetkilileri, "UEFA'nın bu dava sonucu ile ilgili herhangi bir fikri var mı" Venüsbet şeklindeki soruya da şu cevabı verdi: Hayır kurumumuz ile TFF arasında herhangi bir pazarlık söz konusu değildir. Türk futbolu için varılacak her türlü karar TFF'nin sorumluluğundadır. Biz sadece TFF'nin verdiği kararın UEFA normlarına uygun olup olmadığına karar veririz. TFF'nin aldığı karar UEFA normlarına uygun değilse o zaman kendi yaptırımlarımızı uygularız. UEFA'nın yaptırımları da bellidir. Bunlar açık açık yazılmıştır. TFF yetkilileri de bunları çok iyi bilmektedir. UEFA hiçbir ülkeden veya federasyondan 'şu kişi başkan olsun' diye bir talepte bulunamaz. Her kişi ve kurumun bir fikri vardır. Bu fikri de söylemekte özgürdür. Fakat UEFA yetkilileri 'farklı konuşmaz'. UEFA, CAS'a kendi donelerini sundu, karşı taraf kendi donelerini sundu. UEFA bu davada haklılığına inanıyor. Karşı taraf da buna inanıyor. Davanın sonucunda herkes ne olacağını görecek.

TFF'YE BİLGİ BİLE VERMEDİ
Başkanı Sepp Blatter'e bile soruşturma açan FIFA, Türkiye'de devam eden davayı takip etmesi için Ben Hamam, soruşturmasını yürüten eski FBI direktörlerinden Louis Freeh'i görevlendirdi. FIFA Erken Uyarı Sistemi'nde görevli olan Freeh'in davayı yakından takip ettiği, Türkiye'deki meslektaşlarından da gerekli belgeleri temin ettiği öğrenildi. Freeh'in bağlı bulunduğu kurumun FIFA Güvenlik Komisyonu'na bağlı çalıştığı, Freeh'in davayla ilgili TFF'ye bile bilgi vermediği bildirildi.