UEFA Disiplin komitesinin Fenerbahçe ile ilgili çalışmasını tamamladığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

UEFA Disiplin Komitesinin hafta sonuna kadar Fenerbahçe ile ilgili karanını açıklayacağı iddia edildi. Karar daha erken açıklanırsa Fenerbahçe'nin Şampiyonlar ligindeki Vasliu maçının da oynanmaması gündemde.

CEZA 5 YIL MEN

UEFA'ya yakın kaynakların iddiasına göre; UEFA Disiplin komitesinin Fenerbahçe ile ilgili dosyayı karar bağladığı ve resmi açıklamayı Cuma gününe kadar yapabileceği iddia edildi. Dosyada Fenerbahçe'ye 5 yıl Avrupa'dan men kararı çıktı. Disiplin komitesinin kararı hafta sonuna kadar açıklayacağı da gelen bir başka iddia.

TFF BİLGİLERİ GÖNDERMEDİ Mİ ?

UEFA Disiplin kurulu TFF yönetiminden şike ile ilgili belgeleri alırken TFF'nin UEFA'ya Fener aleyhinde olan dosyaların bir kısmını göndermediği bir kısmını da geç gönderdiği ve Disiplin komitesi soruşturmasının bu nedenle uzatıldığı iddia edildi.

UYAP'DAN ALDILAR

İddiaya göre UEFA Disiplin komitesi TFF yönetiminden Aziz Yıldırım hakkında mahkemenin verdiği yargı kararlarını istedi. Ancak TFF yönetimi UEFA Disiplin komitesinin istediği resmi belgeleri göndermedi. Bunun üzerine UEFA Disiplin Kurulu Türk Adalet Bakanlığının, "Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi“ (UYAP) aracılığıyla mahkeme kararlarını elde ederek dosyayı karara bağladığı iddia edildi.

Kararın Cuma gününe kadar açıklanacağı iddia edilirken UEFA disiplin komitesi Fenerbahçe'nin şikeci olduğunu tescilleyecek. Disiplin komitesi Fener'e 5 yıl Avrupa kupalarından men, Beşiktaş'a da 2 yıl ceza gelecek. Kararın yarın açıklanması durumunda ise Fener'in deplasmanda oynayacağı Vasliu maçının da oynanmaması gündemde.