UEFA'nın şike sürecinde Disiplin Kuruluna sevk ettiği Fenerbahçe ve Beşiktaş ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Borsada ki manipülasyondan ötürü kararın akşam saatlerinde borsa kapandıktan sonra açıklanacağı ilerisürülüyor. Bu kararı Fenerbahçeliler ve Beşiktaşlılar olduğu kadar Trabzonsporlularda merakla bekliyor. Çünkü Fenerbahçe'ye ceza verilmesi durumunda Trabzonspor'un şikeyle çalınan şampiyonluğunu geri almak için önemli bir yol kat edilmiş olacak.

Futbol Federasyonundan bir yetkili, UEFA Disiplin Kurulu kararının bu akşam açıklanabileceğini ileri sürerek "Dün açıklanacağı ileri sürüldü. Herkes nöbet tuttu. Konu ile ilgili olarak titiz çalışma yaptıkları kesin. UEFA ciddi bir kurumdur. Disiplin kurulu savunmayı aldıktan sonra mutlaka açıklama yapacaktır. Bir takıma ceza verip bir takımın cezasını öteleyebilir. Bu nedenle herkes hazırlıklı olsun. Çünkü UEFA'da sorunlar çözülmeden açıklanmaz. Mutlaka gerekli açıklamayı yapacaklar. Bizde meraklı bekleyiş içerisindeyiz" dedi

Fenerbahçeli bir Yönetici de, "Şu ana kadar gelen karar yok. UEFA; borsadaki manipilasyon riskini göze alarak akşamı bekleme tercihinde bulunmuş olabilir. Bu bir ihtimal. Dediğim gibi henüz yazı gelmedi, bekliyoruz" diye konuştu.
Bilgisine başvurduğumuz bir spor hukukçusu ise "UEFA için çok önemli değil, borsayı dikkate alabilirler de almayabilirler de" dedi.

Bu arada ; UEFA, 10 Haziran'da Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi Disiplin Kurulu'na sevkederken öğle saatiydi. Kulüpler ise bu haberi 17.00 sularında KAP'a bildirmişti.