Türkiye'de gözler  bir kez daha UEFA'ya çevrildi. Trabzonspor'un Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fenerbahçe'nin de Trabzonspor hakkındaki şikayetlerini 17 Temmuz’da değerlendiren UEFA Disiplin Komitesi, konuyu ayrıntılı olarak inceleyip rapor hazırlaması için bir müfettiş  görevlendirdi. Ancak UEFA'nın bu hamlesi, 3 muhatabını da pek de endişelendirmiş görünmüyor.

Kartal ve Timsah'ı yakan müfettiş

UEFA Disiplin Kurulu'nun, Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin şikayetlerini incelemek için görevlendirdiği müfettiş Türkiye'nin yakından tanıdığı bir isim çıktı: Jean Samuel Leuba. İsviçreli müfettiş Leuba, 2012-13 sezonu öncesi  hazırladığı raporla Beşiktaş ve Bursaspor'un mali kriterlere uymadığı gerekçesiyle Avrupa kupalarından men cezası almasına neden olmuştu. Dahası Leuba UEFA Disiplin Komitesi’nin Beşiktaş hakkındaki 2 yıllık men cezasının 5 yıl için ertelemesi kararını da temyize götürerek iptal ettirmişti.  

Spor Hukuku konusunda uzmanlığı bulunan Leuba, bunun dışında bankacılık, inşaat hukuku, ev planlama gibi konularda da uzman bir isim. Hukuk doktoru olan Leuba'nın UEFA’nın üstünde titizlikle durduğu ırçılık, futbolda şiddet, finansal fair play ve şike gibi konularla ilgili çok sayıda raporu var.
Editör: TE Bilişim