FIFA, Interpol ve TFF'in ortaklaşa düzenleyeceği şike çalıştayı ile ilgili hazırlıkların son aşamaya geldi. Ancak TFF TFF'nin 3 Temmuz sürecinin masaya yatırılmamasını istemesi, TFF'nin tekrar şikeye göz yumduğunu gösterdi. Fakat TFF'nin bu tavrının devam etmesi üzerine yaptırımlar geleceği ve Türk futbolunun büyük zarar göreceği konuşulmaya başlandı.

Türkiye Futbol Federasyonu, çalıştayda 3 Temmuz'da Türk futbolunu derinden sarsan şike soruşturmasının gündeme gelmemesi için Interpol ile görüşmelerini tüm hızıyla devam ettiriyor... İlk olarak Radyospor'da yayınlanan Kriminal Spor'da FIFA'nın Uluslararası Polis Teşkilatı Interpol ile hazırladığı sporda şike ve bahis olaylarının önüne geçmek için düzenlenen çalıştayın son ayağının Türkiye'de yapılacağını duyurması üzerine TFF'yi korku sardı ve harekete geçti.

5-6 ŞUBAT'TA İSTANBUL'DA ŞİKE ZİRVESİ
Haberi doğrulayan TFF, Temmuz ayında yapılan anlaşmaya göre şike çalıştayının 5-6 Şubat tarihlerinde İstanbul WOW otelde düzenleneceğini duyurdu.

Hatta TFF katılımcılar olarak da kulüp başkanlarını, Adalet Bakanlığı yetkililerini, Emniyet genel Müdürlüğü personelini, MHK temsilcilerini de kapsayan geniş bir katılımcı listesi hazırladı. Fakat bu listeye göre ortada bir sorun vardı. Kriminal Spor Progracıları, çalıştayın taslağında yer alan ve İnterpol'un istediği 3 Temmuz'daki Türk futbolunu derinden sarsan şike soruşturmasının 5-6 Şubat'taki toplantıda konuşulmaması gerektiğini vurguladılar. Gerekçe olarak da yargının henüz karar vermemiş olması ve davetliler arasında bulunan Fenerbahçe kulübü başkanı Aziz Yıldırım ile Trabzonspor Külübü Başkanı Sadri Şener arasında gerilim olabileceğini düşünerek çalıştayın Türk futboluna yeni bir kaosu sürükleyeceğini belirttiler.

INTERPOL 3 TEMMUZ KONUŞULSUN İSTİYOR
TFF yetkilileri de programda konuşulan konuları dikkate alarak harekete geçti. İlk olarak da Interpol ile çalıştayın detayları hakkında görüşmeler yapıldı. Interpol "Türkiye'deki şikeyi konuşun" ısrarlarına rağmen, TFF böyle bir çalıştayın Türk futboluna yarar değil, zarar verir düşüncesi ile 3 Temmuz sürecinin toplantıda konuşulmamasını istedi.

TFF, INTERPOL'E BAŞVURDU
Çalıştay için daha uzlaşıcı bir ortam yaratmaya çalışan TFF, halen kararından geri adım atmayan Interpolu ikna etmeye çalışıyor.

TFF'in üst düzey yöneticilerinden bir isin "çalıştayda 3 Temmuz süreciyle ilgili bir konuşma yapılmasını istemiyoruz. Interpol yetkililerine de bunu dile getirdik. Şartlarımızı kabul etmezlerse toplantıyı iptal bile edebiliriz. Ancak buna gerek kalacağını sanmıyoruz. Çünkü ısrarcı olduğumuz için Interpol'un bizim isteğimiz doğrultusunda çalıştayı değiştireceğini düşünüyoruz" dedi.