UEFA’nın, Yargıtay’ın kararını isterken, büyük ihtimalle önümüzdeki hafta içinde, TFF’ye, ‘Kararlarınızı değiştirin ve bize uydurun, yoksa, Ulusal takımlar dahil, Türk takımlarını 8 yıl Avrupa Kupalarına almayacağız’ diyeceği iddia edildi

 SON BİR KEZ UYARACAK

Türkiye’yi sarsın ve 3 Temmuz’da başlayan şike ve teşvik skandalında artık sona yaklaşılıyor. Ancak bu sonun, Türk futbolu için kapkara günlerin de habercisi olacağının altı çiziliyor. Türkiye’de hem, Etik Kurulu, hem Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, hem de Tahkim Kurulu tarafından şike ve teşvik primi konusunda çalışmalar yapıldığına dair raporlar hazırlanmasına ve bunun kabul edilmesine rağmen, kulüplere ceza verilmemesinin, ülkenin başına büyük belaların açılmasına neden olacağına dikkat çekildi. UEFA Disiplin Kurulu ile birlikte CAS (Avrupa Futbol Mahkemesi), şike yapıldığına ve teşvik verildiğine dair karar verip, Fenerbahçe ile Beşiktaş’ı Avrupa’dan men etmişti.

YA ADALET, YA KARANLIK

Trabzonspor da bunun üzerine TFF ile birlikte Tahkim Kurulu’na başvurup daha önceki kararlarını değiştirmesi talebinde bulunmuştu. Ancak, Federasyon ve kurulları bu başvuruyu dikkate almamıştı ve Bordo-Mavililer de UEFA’nın yolunu tutmuştu. Türkiye’de de önce Özel Yetkili Mahkeme, sonra Yargıtay şike ve teşvik konusundaki cezaları onaylamıştı Şimdi UEFA’nın, Türkiye için zehir zemberek bir rapor hazırladığı belirtildi. Ancak UEFA’nın önce Yargıtay kararını istediği belirtildi. Bu kararı okuyan UEFA’nın büyük bir aksilik olmazsa önümüzdeki hafta içinde de, TFF’ye, “Ya aldığınız kararları bizim kararlara uydurun, ya da, Türk milli takımları dahil, hiçbir takımınızı 8 yıl Avrupa Kupalarına almayacağız” diyeceği ileri sürüldü.

 5 TAKIMA CEZA GELECEK

UEFA’nın ayrıca Fenerbahçe, Beşiktaş, Eskişehirspor, Sivasspor ve Mersin İdmanyurdu’nun şike yaptığına ve bunlarla ilgili yaptırımların ivedilikle uygulanmasını isteyeceği de ifade edildi. Böyle bir yazının gelmesinin ardından TFF’nin mevcut kararları değiştirip, Fenerbahçe, Beşiktaş başta olmak üzere şike ve teşvik olayına karışmış tüm takımları cezalandırıp, Trabzonspor’a da kupasını vermesi bekleniyor. TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in de bu tehlikeyi gördüğü için, “Eğer UEFA bizden bir şey talep ederse, durumu buna göre oturup, yeniden değerlendirir, gerekirse ceza veririz” dediği kaydedildi. Öte yandan UEFA’nın, şike ve teşvike bulaşmış kişilerle ilgili de cezayı bugünlerde açıklayacağı dile getirildi.
Editör: TE Bilişim