Trabzonspor camiasının ileri gelenleri, "Futbolda şike" davası süreciyle ilgili düzenlenen arama konferansı için dün İstanbul'da bir araya geldi. Toplantıda alınan en önemli karar, 22 Mart'ta Türkiye'de yapılacak UEFA'nın Genel Kurulu'ndan önce gazetelere Trabzonspor'un haklılığını anlatan ilanlar verilmesi oldu. Buna göre bordo-mavili yönetim, UEFA toplantısından önce 3 gün süreyle yerli ve yabancı önemli gazetelere Türkçe, İngilizce, Fransızca ve Almanca ilan verecek. Amaç ise UEFA Başkanı Michel Platini'yi yaşanan süreçte Trabzonspor'un haklılığına inandırmak ve TFF'yi baskı altına alarak bir an önce şike soruşturmasında gerekli kararları almasını sağlamak.

ŞENER: 82 PUAN HELAL
Arama konferansında konuşan Trabzonspor Başkanı Şener, "Bizim hiçbir kötü işimiz yok. O 82 puanı alın terimizle aldık. Hepsi helal puandır. Etik Kurulu da Trabzonspor'un temiz olduğunu yazılı olarak raporlandırmıştır. F.Bahçe'nin davası adlidir. Bizle ilgisi yoktur. Şike süreci çok uzadı. Hepsine de bir sebep bulundu. Federasyon değişti, yeni federasyon geldi. TFF hakkımızı vermezse UEFA'ya FIFA'ya gidebiliriz, Amacımız camianın ileri gelenleri ile bu süreçte yeni bir yol haritası belirlemek" dedi.

ÖZAK: SATIN ALMADIK!
Eski Bakan ve Trabzonspor Eski Başkanı Özak ise, Trabzonspor'un mazisinin temizliğini bir örnekle anlatarak, "Son şampiyonlukta vardım. 1996'da kaybettiğimiz şampiyonlukta bana şunu söylediler. Bizim Vanspor maçımız vardı. 25 pozisyonumuz vardı, kazanamadık. Sonradan bana 'Başkanım, kaleciye para verseydiniz kazanırdık' dediler. Ben de 'Rahmetli babam mezardan çıksa bile bunu yapmazdım' dedim" diye konuştu.

YASAYI KİMSE OKUMADI
Trabzonspor yönetimine şikeye karışmadıkları için teşekkür eden Özak, futbolda yaşanan son 4-5 ayı tsunami olarak değerlendirerek, "UEFA bizi Devler Ligi'ne aldı, bu da haklılığımızı gösteriyor.
Biz şunu diyoruz; hukukun üstünlüğü olsun, haklı olan güçlü olsun. Şampiyonluk Trabzon'a verilsin" ifadesini kullandı. Özak, sonradan eleştirilen Sporda Şiddet Yasası ile ilgili olarak da, "O dönem bakandım. Bütün kulüplere hazırlanan yasayı gönderdik. İtirazınız var mı diye sorduk; kimseden Betxlarge ses çıkmadı. 3 Temmuz'dan sonra herkes ağır olduğunu belirtti" yorumu yaptı. Toplantıda söz alan eski TFF başkanlarından Levent Bıçakçı ise, "UEFA hiçbir ülkenin iç işlerine karışmaz. Ama zamanında karar almasını ister. Kararsızlık veya alınmayan karar UEFA'yı rahatsız eder" dedi.

BIÇAKÇI: UEFA RAHATSIZ
Levent Bıçakçı, Türkiye'de şike soruşturmasıyla ilgili bu kararsızlık ortamı ve sürecin uzamasının UEFA Başkanı Michel Platini'yi oldukça rahatsız ettiğini kaydederek, "Eğer Türkiye Futbol Federasyonu hukuka aykırı bir eylemde bulunur ya da karar alırsa, UEFA kendi yaptırımlarını uygular" ifadesini kullandı.

AYDIN: GASP EDERLER!
Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Koray Aydın da toplantıda yaptığı konuşmada, "Bundan sonra oynanacak dürüst futbol Trabzonspor'un işine yarayacaktır. Çünkü Trabzonspor tarihi boyunca her zaman futbolun içinde dürüstçe ve mertçe yer almıştır" açıklamasını yaptı. Aydın sözlerini şöyle bitirdi: "Hedefimiz geçen sezon elde ettiğimiz 82 puanın karşılığı olan şampiyonluğu tescil ettirmektir. Eğer güçlü olamazsak hakkımızı gasp ederler."

TRABZON TESCİLLİ ŞAMPİYONDUR
Konferansın ardından Prof. Dr. Örsan Öymen sonuç bildirgesini okudu. Bildiride, "2010-2011 sezonu Süper Lig şampiyonu Trabzonspor'dur. Avrupa'da futbolun en üst kuruluşu olan UEFA'nın Trabzonspor'u Şampiyonlar Ligi'ne kabul etmesi, Trabzonspor'un Türkiye ligi şampiyonu olduğunun en açık delili ve tescilidir. Trabzonspor'un tamamen temiz olduğu, eldeki delillerde ve Etik Kurulu raporunda açıktır. Kupanın Trabzonspor'a verilebilmesi için bütün hukuki yollar işletilmelidir. UEFA'nın çok kısa zamanda vermiş olduğu adil kararın, TFF tarafından da en kısa sürede alınmasını beklemekteyiz. Disiplin cezalarının verilmesi ve şampiyonluğun tescil edilmesi için ceza mahkemesi sonucunun beklenilmesi şeklindeki görüşün yasal dayanağı bulunmamaktadır. Türk futbolunun idarecisi TFF'nin acilen karar vermesi ve adaleti tesis etmesi gerekir" ifadelerini kullanıldı. Trabzon Fikir Kulübü tarafından yürütülecek süreçte, TFF'nin playoff öncesi Trabzonspor'u 2010-11 sezonunun şampiyonu olaırak ilan etmemesi halinde harekete geçilecek. Trabzonspor adına bir avukat İsviçre'ye giderek UEFA'ya başvuruda bulunacak ve TFF'nin gerekeni yapmadığı, iç hukuk yollarının tükendiği belirtilip gerekenin yapılması Avrupa futbolunun patronundan talep edilecek. Kulübün buradan bir sonuç alamaması halinde FIFA'ya başvurması da planlanıyor.

Editör: TE Bilişim