Uğur Demirok, "Şota ve Hurma beni istemedi ve bir anda gönderildim. Bunu ben de anlayabilmiş değilim" derken, Galatasaray'a da önceden Bordo-Mavililere söz verdiği için gitmediğini söyledi.
 
Trabzonspor'dan Osmanlıspor'a kiralık olark giden Uğur Demirok, transferini, yaşadıklarını ve hedeflerini anlattı. Milli stopere öncelikle Trabzonspor'dan gönderilme sürecini sorduk ve bu konuda dolu olduğunu gördük:  
 
"Şota geldikten sonra Süleyman Hurma'yla beraber beni istemedi. Trabzon'a Ersun Yanal döneminde gelmiştim ve iyi bir sezon geçirdiğimi düşünüyordum. Neden beni tercih etmediğini ben de bilmiyorum. Çok şaşırdım ve anlam veremedim. Ara transferde geldiğim bir kulüpten 3 ay içinde gönderilmek istenmem zoruma gitti. Üstelik Galatasaray beni istemesine rağmen söz verdiğim için Trabzon'a gittim. Ama dönüp tekrar formayı alacağım. 
 
"Hamza Hoca geç kaldı"
 
Peki, Uğur'un Galatasaray da devredeyken Trabzonspor'a transferi nasıl gerçekleşti? İşte bu sorunun ve hakkında diğer merak edilenlerin yanıtı: "Hamza Hoca'yla sürekli görüşüyoruz, telefonlaşıyoruz. Ama tam o dönemde bir kopukluğumuz olmuştu. Beni istediğini biraz geç söyledi. Düğünden sonraki gün söyledi. Kendisi nikâh şahidimdi benim. Fakat ben verdiğim sözün arkasında durdum. Bugünlere gelmemdeki en büyük pay sahibi odur. Hamza Hoca'nın yeri bende çok ayrıdır. 
 
"Rijkaard'a kendimi gösteremedim"
 
Galatasaray, altyapısından yetiştiğim ve bana çok büyük emekleri olan bir kulüp. Gerets döneminde A takıma çıktım ancak ertesi sezon Gaziantepspor'a kiralık gittim. O dönem Adnan Sezgin sportif direktördü ve bizi sürekli kiralık gönderiyordu. Kampa da katılamıyorduk ne hikmetse. Tabii böyle bir durumda Galatasaray'da kendini ispat etmen çok zor. Ne Skibbe'ye ne Rijkaard'a kendimizi gösterebildik. Belki götürseler daha erken keşfedilebilirdik. Belli yeteneklerimiz var ki bugün buralardayız. 
 
"Arda ile Bayrampaşa grubundandık"
 
O günlerde Semih Kaya'yla kiralık olarak Kartalspor'da buluştuk. Sonra Fatih Hoca güvendi ve Galatasaray'da forma verdi. O da aslanlar gibi oynayıp tutundu. Bu iş güven meselesi. Bizim Galatasaray'daki o 87-88 doğumluların jenerasyonu inanılmazdı. Şu an en kötüsü PTT 1. Lig'de oynuyor. Arda Turan ise Barcelona'da... Bizim 8 kişilik Bayrampaşa grubumuz vardı. Arda da bizimle birlikteydi. Aynı arabalara biner, hep beraber gider gelirdik. Bu arkadaşlık da futbolda sahaya yansıyor.
 
"Fransa'da ben de olmak istiyorum"
 
Milli Takım'da Hamza Hoca'nın, Fatih Hoca'nın yardımcısı olması tabii ki benim şansım oldu. Terim'in o dönemki Akhisar takımına bakış açısında önemli olmuştur. Bir gün evde otururken Hamza Hoca aradı. Ömer Toprak sakatlanmış. 'Kampa katılıyorsun' dedi. İnanamadım önce. 'İstemiyorsun galiba, hadi atla gel' dedi. O anki heyecanım bambaşkaydı. Ben çalışıyorum ve yine A Milli Takım'ı istiyorum. Stoper az futbolcu yetişen bir mevki olduğu için Fatih Hoca da bir arayış içinde. İnşallah Fransa'ya ben de gidebilirim.
 
"Akhisar'ı hiçbir zaman unutamam"
 
Akhisar'ın bendeki yeri çok başka. Oraya PTT 1. Lig'deyken gittim, şampiyonluk yaşadım. Ne olursa olsun unutamadığım bir yer olarak kalacak benim hayatımda...  Kendi mevkimde Türk oyunculardan en çok Egemen Korkmaz'ı beğeniyorum. Hırsı ve mücadelesi dışında topla oynama yönünde de kendini çok geliştirdi. Dünyada ise tipimi ve oyun stilimi benzettikleri için ben de Pique'yi kendime yakın görüyorum. O da oyun kuran bir stoper. Ben Galatasaray'da PAF takıma kadar orta sahada oynadım ve bu yüzden ayağım fena değil.  
 
"Hedefim Trabzon'da şampiyonluk"
 
Trabzon halkı başarı istiyor, mücadele istiyor. Bazen bunları göremedikleri zaman erken tepki verebiliyorlar. Son dönemde fazla sirkülasyon oldu takımda. Ben bile ara transferde gelmişim 3 ay sonra hoca beni gönderdi. Böyle istikrar yakalanmaz. Şu an ihtiyaç duyulan tek şey sabır. Ama Trabzonspor'un her zaman şampiyonluğa oynayacak potansiyeli var. Ben de ileride bu takımla şampiyonluk yaşamak istiyorum. Çünkü Trabzon'a tekrar şampiyonluk kazandıran futbolcular, efsaneler arasına girecek. 
Editör: TE Bilişim