Aziz Yıldırım'ın askerlikten muaf tutulması ve aldığı çürük raporu konusunda Uğur Dündar, zamanın Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ü aradığını ve bakanın söz konusu raporu telefonda kendisine okuduğunu söyledi. Fakat Telegol'ün yapımcısı Serhat Ulueren'in ulaştığı eski Miili Savunma Bakanı, Dündar'ı yalanlayarak raporu okumadığını belirtti.

UĞUR DÜNDAR BİLGİYİ "BAKAN'DAN ALDIM" DEMİŞTİ
Uğur Dündar o gün yaptığı açıklamada, Erman Toroğlu'nun ricası üzerine konuyu dönemin Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'e sorduğunu ve Bakan Gönül'ün de kendisine telefonda bilgi verdiğini açıklamıştı. Uğur Dündar'ın anlattığına göre Vecdi Gönül Aziz Yıldırım'ın askerlikten muaf olmasına yol açan raporu kendisine okumuştu.

ESKİ BAKAN UĞUR DÜNDAR'I YALANLADI
Dönemin Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Beyaz TV spor servisine yaptığı açıklamalarla Uğur Dündar'ı yalanladı.

Milli Savunma eski Bakanı Vecdi Gönül, "Böyle bir şey olmadı. Şahsi dosyalar kimseye verilmez. Dosyayı okumadım. Durumu izah ettim sadece. 10 binlerce 100 binlerce dosya var. Hangi birini ele geçireyim? 1984'te alınmış bir rapor ile ilgili bir soru sordu. 84'te çıkan raporu nereden elde edeyim. Ben Uğur Dündar'a hiçbir şey okumadım. Ben hukuken askerliğinin yapılmış olduğunu söyledim. Şahsi dosyadan rapor filan getirilmez" dedi.
Editör: TE Bilişim