İmza töreninde konuşan Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, "Herkes kendi alanda profesnoyel konuşmalı. Bugün de bunun adına ilk adımları atıyoruz. Başkan ve yöneticilern sportif alanın içinde olmadığı tamamen futbolun patronu tek sorumlusu belki kimliğinde Trabzon yazmıyor ama Trabzonspor'a hizmet etmiş Ünal Karaman arkadaşımız. Burada imzalıyoruz. 

Kendisine bundan sonra yapacağı bütün görevlerde Allah Güç Kuvvet versin. Başarılı olacağına inanıyorum. 

Ünal Karaman: 

Bu camiayı yakından tanıyorum. Sorumluluk zor iştir. Biz burda adaleti test etmeye çalışıyoruz. Yüce Peygamberimizin hadisi olarak biliyoruz. Biz bu adalet çizgisini el birliği ile yakalamak istiyoruz. Hepimiz insan olarak bir değeriz. Ama hepsinin ötesinde Trabzon şehrinde ve Trabzonsporluyum diyende Trabzonspor kimliği üst kimliktir. Bu kimliğe zarar vermekten kaçınalım. Burası kimsenin çiftliği değil babasının malı değil. Ama lütfen bunun haricinde hiç bir şey bizleri rahatsız eder Trabzonspor'u rahatsız eder. Bu yeni görev yapacağımız teknik kadro içinde arkadaşlarımız var. Onları bir kaosun içinde değil de hep birlikte önlerini açan bir futbol camiası olarak el birliği ile destek verelim. Namuslu insanların görev yapacağı bir başarıya el birliği ile atalım. 


FATİH TEKKE MESELESİ
Biz Trabzonspor içinen iyisi neyse biz onu yapmak istiyoruz. Evet seçim sürecinde çalışma yaptık. Fatih Bizim değerli kardeşimiz. Dostluğumuz ölene kadar devam edecek. Günün şartlarında böyle bir karar aldık. Daha hayırlı olacağın düşünerek böyle karar aldık. Geçmişetakılmadan geleceğe bakmak lazım. Yönetim kurulu ile ilgili söyledinizi de.. Bu koltuk çok kutsal bir koltuk. Kulüp başkanları ile görüşüyorsunuz bizim söylemlerimizin ne kadar futbola yön verecek olduğunu o insanlar da kabul ediyor. Sorunlar var problemler var. Bunları konuşmaya görek yok. Bunları parça parça konuşmanın çözüm üretmeyeceği.. 
Düdüğünü çalan bayrağını kaldıran hakemlerin ayrım yapmadan oluşturmasını istiyorsak bunun çözecek olan kulüp başkanlarıdır. 

YÖNETİM KURULUNDA OLUŞAN SORUN
Bu kulüp bugünlere geldiyse yanlışların oradan kaldırlamaması noktasında bu hallere geldi. Yanlış varsa o yanlış kesilip atılacak tolere edilmeyecek. Biz hata yaptığımızda bizim hatalarımızı bize söyleyenleri dost kabul edeceğiz. Samimeyetsiz şeyleri gündeme getiren insanların art niyetli olduğunu kamuoyuyla paylaşacğız. Hatalar bize mahsustur. Cenabı Allah bize yanlış yapmayı nasip etmesin. Bizim olduğumuz yerde yanlış yapan insanlarla beraber yürüme gibi bir şansımız olma şansımız oyk. Yanlış yapan arkadaşlarımız oldu onlarla yolumuzu kestik. Yaptığımız karardan gerö dönme durumumuz yok. Yönetimde çatlaklar olduu söyleniyor. Bu Trabzonspor sevdalılarının zikretmemesi gereken şeyler. Yanlış yapıldı ve biz önünü kestik. Bundan sonra sadece yönetim kurulunda değil, ama yanlış yapan kimse gerek kulüp içinde olsun gerekse dışında olsun bizle yürüme şansımız yok. 

ÜNAL KARAMAN SPORTİF, METİN KAZANCI İDARİ YÖNETİCİ
rabzonspor'un sportif alanda ki bütün yapılanmasının en alt kademesinden en üst kademesine kadar Ünal hocanındır. Bundan sonra kulübün sportif alanı içerisinde Başkanı da yönetim kurulu da yok. Sadece İdari Direktör olarak da Metin Kazancı'yı görevlendireceği. Bu alanın içinde de yönetim kurulumuz olmayacak. Evet Trabzonspr profesyoneller tarafından yöetilemli. 
Burası dernekler yasasına göre yönetiliyor. Ama altımızda bir  sürü Anonim şirket var. Bundan sonra yöneticilerin göreve Trabzonspor'un marka değerini yükseltmek. Bizim dönemimizde Sportif ve İdari anlamda yönetim kurulunu görmeyeceksiniz. 

Biz bu sene yeniden yapılanmayı yapacağız. Ancak bu demek değil ki Trabzonspor başarı yakalamayacak. Biz inançlı insanlarla Trabzonspor sevdalısı olan insanlarla yola çıkıyoruz.

TRABZONSPOR YENİDEN YAPILANMAYA GİDERKEN YERLERDE SÜRÜNMEYECEK
Ünal Karaman: Bir kere Trabzonpor camiasının başarının dışında kalma şansı yok. Ama orda bilin ki hep özveri ve tevazu var. Biz yapılanma olmayacak girmeyecek diye birşey yok. Trabznspor teknik manada o iddialı kısmın içindedir. Önümüzde ki yıl lig başladığı andan itibaren yenidn yapılanmaya girecek. Ama kim ben şampiyon olacağım diyorsa Trabzonspor orda da var. Ama siz nezaket gösterirsiniz ve bunlar yeniden yapılanmaya girek zaman veririz derseniz... Trabzonspor yeniden yapılanmaya giderken yerlerde de sürenecek değil. 


Biz bir kadro oluştururken kendi oluşturduğumuz kadronun cezasını başkasına yüklemeyceğiz. Belki göndereceğimiz oyuncular olacak. Belki az yapcağımız transferlerde olacak. Ama doğru işler yapılıyor diyen hamleler Mutlaka Trabzonspor tarafından yapılacak. Ve bunlar en az hatayla Trabzonspor'un yararına olacak.