Trabzon-G.Antep maçında hakem odasını tekmelediği iddiasıyla18 ay hak mahrumiyeti verilen TFF Başkanvekili İbrahim Usta’nın cezası, benzer eylemlerde alt sınırda değişiklik yapılınca 9 aya indi. Usta, ilk toplantıya başkanvekili olarak katılacak Geçen yıl oynanan olaylı Trabzonspor-Gaziantepspor maçı sonrası Futbol Federasyonu Başkanvekili İbrahim Usta’nın hakemlerin soyunma odasını bastığı ve tekmelediği iddiası büyük yankı uyandırmıştı.   Hakem ve temsilci raporları doğrultusunda TFF Disiplin Kurulu tarafından “Hakem soyunma odasını bastığı, hakemlere hakaret ettiği ve hakem soyunma odasının kapılarını tekmelediği” gerekçesi ile 1.5 yıl cezalandırılan İbrahim Usta, federasyonun kendi bünyesinde yaptığı talimat değişikliği ile koltuğuna geri döndü. 28 Ekim’den bu yana görevinden uzak kalan İbrahim Usta, federasyon disiplin talimatında yapılan değişiklik sonucu cezası 9 aya inince, koltuğuna tekrar kavuştu. Yasağı sona eren Usta bu gelişme sonrası önümüzdeki hafta yapılacak toplantıya başkanvekili olarak katılacak.

ALT SINIR 6 AYDAN 3 AYA ÇEKİLDİ

Disiplin talimatındaki “Hakem soyunma odasının ve koridorlarının güvenliği” başlıklı 39. maddenin 2. bendi gereği bu tür cezaların alt sınırı 6 aydan başlıyordu. Suçun kapsamı mahiyetinde cezalar artıyordu. İbrahim Usta’ya da suçun şiddeti gereği 1.5 yıl ceza verilmişti. Ancak geçen hafta bu maddede yapılan değişiklik sonucu 6 aydan başlayan alt sınır, federasyon yetkilileri tarafından 3 aya indirildi. Usta’nın toplam cezası da bu şekilde yarı yarıya azaldı. Cezası 18 ay yerine 9 ay üzerinden işlem gören Usta bu şekilde koltuğuna tekrar kavuşma hakkını kazandı.

İŞTE DEĞİŞEN MADDE

MADDE 39 - HAKEM SOYUNMA ODASININ VE KORİDORLARININ GÜVENLİĞİ


Futbolcu ve teknik adamlar hariç olmak üzere bu talimatta belirtilen kişiler; hakem soyunma odası veya koridorlarında sportmenliğe aykırı harekette, saldırıda, hakarette ve tehditte bulunmaları ile tükürmeleri halinde en az 3 ay hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır.