Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Fenerbahçe’nin şike dosyasını, sanıkların yaptığı itirazlar üzerine yeniden inceleme kararı aldığı yalanı ortaya çıktı.

Hürriyet'in haberine göre, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Fenerbahçe’nin şike dosyasını, sanıkların yaptığı itirazlar üzerine yeniden inceleme kararı aldığını yazdı ancak çok geçmeden gerçek ortaya çıktı. 

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Şike Davası'nda Yargıtay 5. Ceza Dairesinin kararıyla ilgili gelen itiraz dilekçelerini incelemeyi sürdürdüğü, "yeniden inceleme kararı alma" gibi bir usul bulunmadığı bildirerek 5. Daire'nin onama kararıyla ilgili gelen itiraz dilekçelerinin incelemesini sürdürdüğü açıklandı.

Eğer Yargıtay itiraz dilekçelerini kabul etmezse suç örgütü lideri Aziz Yıldırım ve diğer sanıklar hakkında yakalama emir çıkarılacak.

İTİRAZ İHTİMALİ GERÇEKMİŞ GİBİ VERİLDİ

Trabzonspor gönüllü avukatlarından Hakan Orhan ise konuyla ilgili olarak, "5. Ceza Hukukunda olağan dışı bir yol olan,çok nadir rastlanan,Y. Başsavcısının  itiraz ihtimali, sanki gerçekleşmiş gibi yansıtılmaktadır. Bilindiği Üzere Yargıtay 5. Ceza Dairesi, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinin Şike Davası kararını büyük ölçüde onamıştır. Durumu kesinleşen sanıklar, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak CMK 308 deki itiraz hakkının kullanılmasını talep etmişlerdir. Şike dosyası halen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı' ndadır. Başsavcılığın sanık taleplerini incelemesi zaten doğal bir süreçtir.Yargıtay C. Başsavcılığınca itiraz yoluna başvurulması konusunda olumlu yada olumsuz bir karar henüz açıklanmamıştır. " ifadelerine yer verdi.

SUÇA ORTAK, FENER'İ KURTARACAKLAR

Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Yıldırım Demirören'in "Bizim için dosya kapanmıştır ama UEFA'dan yazı gelirse inceleriz" açıklamasından sonra UEFA kanadında oluşan bu kanaat Fener'i bir cezadan kurtardığı iddia edildi.
Haziran 2013'te UEFA, Beşiktaş'a Avrupa Kupaları'ndan 1 yıl, Fenerbahçe'yi ise 2+1 yıl men ettiğini açıklamıştı.