Milliyet yazarı Atilla Gökçe, tatil edilen olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçında soyunma odasına kaçtığı iddiasıyla eleştirilen Ersun Yanal'la yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı.

"HALKIN TEPKİLERİNİ BİLİYORUM"

Ersun Yanal, Gökçe'yle yaptığı telefon görüşmesinde "Orada kalmam, kitleleri tahrik edebilirdi. Ben Trabzon'da çalıştım. Halkın tepkilerini, öfkesini biliyorum. Böyle bir olaya yol açmamak için koridora geçtim." ifadelerini kullandı.

İşte Atilla Gökçe'nin yazısından ilgili bölüm:

Uzaktan bakıp önünü arkasını araştırmadan, sormadan- soruşturmadan ezbere ahkam kesiyoruz: Efendim, Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, hakemin maçı tatil edeceğini anlayınca futbolcularını beklemeden soyunma odasına kaçmış! Bir anlamda ayıp ettiğini, ya da korkaklığını ima ediyorlar Ersun Hoca'nın.

"OLAYA YOL AÇMAMAK İÇİN KORİDORA GEÇTİM"

Ersun Hoca'yı arayıp sordum. İşte söyledikleri:"Trabzon'da daha maç başlamadan, çocuklar ısınırken küfürler adeta yağdı. Hiç tepki göstermedik, işimize baktık. Hakemin soyunma odasına yöneldiğini görünce, evet sahadaki yerimden ayrıldım. Orada kalmam, kitleleri tahrik edebilirdi. Ben Trabzon'da çalıştım. Halkın tepkilerini, öfkesini biliyorum. Böyle bir olaya yol açmamak için koridora geçtim.

"SAHADA KAVGA MI ETMEM LAZIMDI"

Orada benden önce koridora koşan oyuncularım da vardı. Koridorun başında oyuncularımı bekledim. Sonra hep beraber soyunma odasına gittik. Ne yani, sahada kalıp kavga etmemi mi beklediler?"