Şike davasında Yargıtay kararını açıkladı: Kısmen onandı, kısmen düştü, kısmen bozuldu. Yargıtay, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Olgun Peker'in örgüt suçlarından cezası onandı. Öte yandan Aziz YIldırım'ın birden fazla maçta şike ve teşvik primlerinden suçları onandı. Daha önce 1 yıl cezaevinde kalan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın 6 yıl 3 aylık hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. 

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Olgun Peker'in cezası onandı. Aziz Yıldırım'ın birden fazla maçta şike ve teşvik primlerinden suçları onandı. Bu kararın ardından Aziz Yıldırım hapis yatacak.

Daire; Aziz Yıldırım'a Fenerbahçe - İBB Spor, Karabük - Fenerbahçe, Fenerbahçe-Ankaragücü, Sivasspor - Fenerbahçe maçlarında şike yapmak, Trabzonspor - Bursaspor, Trabzonsopr - İBB Spor maçlarında teşvik primi verdiği iddiasıyla 3 yıl 2 aylık hapis ve 1.312.500 liralık adli para cezasını da onadı.

Onama kararı uyarınca Aziz Yıldırım'ın toplam 6 yıl 3 aylık mahkumiyet kararı kesinleşmiş oldu. Yargıtay'ın kararı uyarınca Aziz Yıldırım, yeniden cezaevine girecek. Aziz Yıldırım bir yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilmişti.

Karar uyarınca Yıldırım, 6 yıl üç aylık mahkumiyet kararının infazını gerektiren cezanın üçte ikisini cezaevinde çekecek. Bu cezasından tutuklu bulunduğu bir yıllık süre düşülecek.
Editör: TE Bilişim