Şike sürecinin başından beri yürüttükleri yasal süreç ve bu süreçte ortaya koydukları eylemlerle Trabzon adına İstanbul’da mücadele veren Trabzon Fikir Kulübü kurucularından Yavuz Saltık, Aziz Yıldırım tarafından mahkemeye verildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na verilen dilekçede geçtiğimiz günlerde gazetelere verilen İngilizce, Fransızca ve Türkçe ilanlarla şahsına hakaret ve suç isnat edildiği suçlaması ile şikayette bulunulduğu öğrenildi.

Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Trabzon Fikir Kulübü kurucu üyesi Yavuz Saltık şu ifadelerde bulundu: "Trabzon Fikir Kulübü olarak 1999 yılından beri Trabzon adına lobi faaliyetleri yapıyoruz.

Şike sürecinde Trabzonspor’un uğradığı haksızlığı ve zulmü Türkiye’ye ve dünyaya anlatmak ve doğru iletişim kanalları ile doğru mesajlar vermek adına yaklaşık 9 aydır profesyonel bir çalışma ekibi ile süreci takip ediyoruz.

Bu anlamda TFF, UEFA ve FIFA nezdindeki hukuksal girişimler (ihtarname ve suç duyuruları) bizim en doğal hakkımızdır. Anayasadan ve doğuştan gelen ve en tabii olan bu hakkımız olan bu hakkın kullanılması için ne kimseden icazet almak ne de kendimize korku vehmederek geri adım atmak gibi bir düşüncemiz olamaz.

Bir hukuki bağımız olmamasına karşın Türkiye Fairplay platformu tarafından ulusal medyada yayınlanan ilanları gerekçe göstererek Trabzon ve Trabzonspor adına verdiğimiz mücadelenin birilerini rahatsız etmesi oldukça manidardır.

Bu suç duyurusu Trabzon Fikir Kulübü'nün gücünden ve etki alanından korkarak onu susturmanın bir diğer adıdır. Hakkımda suç duyurusunda bulunup bize suç isnat etmeye kalkanların alacağı yanıt ise bellidir: Trabzon’un ve Trabzonspor’un hakkını hukuksal çerçevede kalarak, kimselere hakaret etmeden aramak bizim boynumuzun borcudur.

Hak ve adaletin tecellisinden başka hiçbir beklentimiz yoktur. Kişisel olarak ifade etmem gerekirse de Trabzon adına alacağım davaları madalya olarak boynumda gezdirmeye razıyım. Uzun soluklu bir yasal mücadeleye girdik.

Trabzon halkına taahhüt ediyorum ki, kıyamete kadar sürecek bu sürecin takipçisiyiz”