Bilindiği üzere 3 Temmuz sabahından beri Türkiye'nin gündeminin 1.sırasında yer alan şike olaylarında cezalar açıklandı.

Fenerbahçe Alt Yapı Koordinatörü Cemil Turan "örgüt üyeliği" ve Fenerbahçe-Ankaragücü maçında şike yapmak suçundan11 ay 7 gün ceza aldı.

Cemil Turan futbolculuğu döneminde Fenerbahçe formasıyla parlak bir kariyere imza attı. Önce takım kaptanı oldu. Sonra tam 3 kez gol kralı. 52 kez milli formayı giydi... 1980 yılında jübile yaptı.

1981 yılında adı şike söylentilerine karıştı. Fenerbahçe - Rizespor maçında şike yapıldığı iddia ediliyordu. İddiaya göre bu şikeyi Cemil Turan ayarlamıştı.

Futbol Federasyonu Başkanı Yılmaz Tokatlı hemen soruşturma başlattı.

Karar verildi.

Verilen kararda; 'Cemil Turan, Türkiye'deki hiçbir stada seyirci sıfatı dışında bir sıfatla giremeyecek. Komisyon Turan'ın adının daha önce de bir şike olayına karıştığını saptamış ve son olaydan sonra futbol ile ilgili hiçbir haktan yararlanmamasına karar vermiştir. Turan bundan böyle antrenör, monitör, menajer teknik direktör olmayacak ve stadyumlara görevli olarak girmeyecektir.' deniliyordu.

Cemil Turan yoluna devam etti.