Trabzonspor takım olma yolunda  son Akhisar maçında gol dışında güzel işaretler veriyordu.

Galatasaray karşısında organize bir golle rakibi karşısında önemli bir avantaj elde eden Trabzonspor Ersun Yanal'ın istediklerini sahaya yansıtan bir görüntü içerisindeydi. Dakikalar geçtikçe rakibine topu bırakarak oynama isteği içerisinde olan bir Trabzonspor vardı. Rakip topla oynuyor ama boş alan bulamadığı için gol pozisyonu da üretemiyordu. Eren ile net tek pozisyonunu bulan rakip Trabzonspor'un boş alan vermemesinden dolayı ilk yarıda daha fazla etkili olamadı. 

İkinci yarıda daha fazla defansa gömülen Trabzonspor galatasaray ataklarında dönen topları da alamadığı için kontra atak bulamıyordu. Özellikle Okay ve Onazi dönen topları alamayarak vasatın üstüne çıkamadılar. Tek organize kontra atakda da Mehmet'in pasında N'Doye topu ezince rahat galibiyet tehlikeye giriyordu. İlerleyen dakikalarda baskı daha da arttı. Lakin rakip net pozisyon elde edemedi. Trabzonspor kontra atak ve hatasız pas sayısını azaltırsa ilerleyen maçlarda da başarılı olabilir. Özellikle Beşiktaş deplasmanı çok zor geçecek. Sonuçta böyle bir deplasmanda galibiyet önemliydi. 

Şenol Güneş'in dediği gibi Adalet eğer yerini bulmazsa, ilahi adalet mutlaka yerini bulur. Geçen sene yaşanan hakem hataları yüzünden kaybeden Trabzonspor bugün kazanıyordu...

Maçın adamı: Castillo