Ümraniye Belediyesi tarafından organize edilen Geleneksel Okçuluk Yarışmasında dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi. Türkiye’nin değişik illerinden 29 takım, 367 yarışmacının katıldığı yarışmada dereceye girenlere, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ile birlikte ödülleri takdim etti.

Ümraniye Belediyesi, Türkiye’nin değişik illerinden 29 takım, 367 yarışmacının katıldığı 2’inci Geleneksel Okçuluk Yarışmasını düzenledi. Haldun Alagaş Spor Kompleksi’nde düzenlenen yarışmada, yüzlerce sporcu dereceye girebilmek için ter döktü. Geleneksel okçu kıyafeti giyen okçular, turnuvayı izleyen davetliler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Yarışma sonrasında dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi. Mehteran, halk oyunları ve okçuluk gösterileri eşliğinde düzenlenen törende, dereceye girenlere Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ile birlikte ödüllerini takdim etti.

Ödül töreni sonrasında ise; Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, yayı eline alıp, ’Ya hak’ diyerek, ok attı. Hedefi defalarca vuran Erdoğan, sporculardan alkış aldı. Okçuluk sporunun gelişmesi adına önemli bir turnuva geliştirdiklerini ifade eden Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Bilal Erdoğan Bey’e teşekkür ediyorum. Malumunuz Bilal Bey, Etnospor’un başı ve özellikle bizim milli sporumuza, milli spor dallarımıza karşı hassasiyet gösteren ve özellikle de okçulukla adı birlikte anılan bir kişi. Bu gün bizim ülke çapında tertiplemiş olduğumuz bu yarışmaya, ödül törenine geldiler. İnşallah birlikte ödülleri vereceğiz. Farklı il ve ilçelerden 29 takım var. 300 küsur sporcu yarıştı. Sabahın 8.30’dan beri yarışıyorlar. Şu anda inşallah final bitti, ödüllerini vereceğiz. Ben Bilal Erdoğan Beye çok teşekkür ediyorum, bizi yalnız bırakmadığı için" şeklinde konuştu.

"Geleneksel sporlarımızın gelişmesi için özellikle belediyelerimizin desteğine çok önem veriyoruz"

Okçuluk sporunun gelişmesi adına yapılan organizasyonu önemsediğini belirten Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, "Geçen senede katılmıştık, bu senede buradayız. Biz geleneksel sporlarımızın gelişmesi için özellikle belediyelerimizin desteğine çok önem veriyoruz. Çünkü biliyorsunuz amatör sporlarda büyük ölçüde belediyelerimizin desteğiyle bu gün ayakta duruyor. Geleneksel sporlarımızın da aynı şekilde belediyelerimizin desteğiyle taban bulduğunu ve lisanslaşmanın, kulüpleşmenin böylelikle güçlendiğini görüyoruz. Bu gün burada hem Ümraniye Belediyemizin kendi spor kulübünün hem de İstanbul’daki diğer spor kulüplerinin katılımıyla güzel geleneksel okçuluk spor kulüplerinin etkinlikleri yapılmış olduğu yarışmada dereceye giren sporcularımıza ödüllerini vereceğiz. Bütün belediyelerimizin geleneksel sporlarımızı aynı şekilde desteklemesini ümit ediyorum ve teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Kaynak: iha