Alaşehir Belediye Meclisi 2018 yılının ilk toplantısında komisyon raporları ve gündemdeki maddeleri tek tek görüşerek karara bağladı.

Alaşehir Belediye Meclisi 2018 yılı Ocak ayı olağan meclis toplantısı Alaşehir Şehit Fethi Sekin Gençlik Merkezi’nde Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban başkanlığında gerçekleşti.

Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban toplantının başında tüm Alaşehirliler ve meclis üyelerinin 2018 yılını tebrik ederek, yeni yılın sağlık, huzur ve esenlik getirmesini temenni etti. Aralık ayı meclis karar özetinin oy birliğiyle kabul edilmesinden sonra meclisin gündeminde olan maddeler Başkan Karaçoban tarafından tek tek okunarak oylamaya sunuldu.

Alaşehir Belediyesinin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimini yapacak olan Denetim Komisyonunda yer alacak isimler gizli oylama neticesinde belli oldu. 5393 sayılı Belediye Kanununun 25. maddesi ve Meclis Çalışma Yönetmeliğinin 22. maddesi hükmü gereğince yapılan seçim sonucunda Hüseyin Özbek, Cevdet Erim, İbrahim Doğan, Fedai Kozan ve Adnan Başoğul denetim komisyonuna seçildi.

2942 Sayılı Kamulaştırma Kanununun 8. maddesi 2 ve 3. bendi, 2886 sayılı kanunun 9. maddesi ve 3194 Sayı İmar Kanunun 17. maddesine istinaden tahmini bedel tespitleri için Kıymet Takdir Komisyonuna Hasan Alıcı, Ahmet Öküzcüoğlu, İbrahim Balık, Kerim Demir, Halil Çakmak ve Halil Ozan Yıldız seçildi. Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, komisyonlara seçilen üyelere çalışmalarında başarılar diledi.

Alaşehir Belediyesi Alzheimer Hastalığı Danışma Merkezine ilişkin görev ve çalışma yönetmeliğinin de görüşüldüğü meclis toplantısı sonunda Alaşehir Belediyesinin 2017 yılı boyunca yapmış olduğu faaliyet ve çalışmaların sinevizyon gösterimi ile sunumu yapıldı.

Ocak ayı çalışmalarını tamamlayan Alaşehir Belediye Meclisi, Şubat ayı toplantısı için 6 Şubat 2018 Salı günü yeniden bir araya gelecek.
Kaynak: iha