KARABÜK (İHA) – Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’deki operasyonuna bir destek de gurbetçi miniklerden geldi.

Almanya’nın Herne şehrinde yaşayan Karabüklü gurbetçi ailenin çocukları kumbaralarında biriktirdikleri paralarla aldıkları birer kutu sucuk ve çikolatayı Afrin’de görev yapan asker abilerine gönderdi. Gurbetçi ailenin 10 yaşındaki kızları Bennu İnam’ın ‘Mehdime Mektup’ başlığı ile yazdığı mektup ise okuyanları duygulandırdı. Minik Bennu, mektubunda duygularını şu sözlere kaleme aldı:

“Bayrağımızın dalgalandığı sürece sizleri hep anıyoruz ve dua ediyoruz. Abilerimiz, amcalarımız, bizlerde Almanya’dan sizlere çikolata ve sucuk yollamak istedik. Kumbaramızdan fazla para çıkmadı, idare edin ve kızmayın. Siz düşmanla çarpışır iken boğazımızdan geçmiyor hiçbir şey. Allah yardımcınız olsun.”

8 yaşındaki Ecrin İnam ise üzerine kırmızı kalemle ay yıldız çizdiği mektubunda ise, “Sizinle hep gurur duyduk devamlı duyacağız. Her gece sizin için dua etti. Allah sizden razı olsun. Sizi çok seviyoruz. Tabii ki de herkes sizi çok seviyor” ifadelerine yer verdi.

8 ve 10 yaşındaki kızların babaları Abdullah İnam ise, Afrin’de görev askerlere çocuklarının destek amaçlı paket hazırladıklarını belirterek, “Bizlerde Türkiye’deki askerlerimize destek amaçlı kendilerine bir paket hazırladık. Türkiye’ye ve oradan da Afrin’de mücadele eden askerlerimize paketlerimiz ulaştıracağız. Kumbaralarındaki paralarından aldıkları bir kutu sucuk ve çikolatayı askerlerimize göndereceğiz. Bu bilinç içinde bizimde ufak bir manevi desteğimiz olduysa ne mutlu bize. Almanya’dan kardeşleri olarak destek olmaya devam edeceğiz. Her şey vatan için” dedi.
Kaynak: iha