Çankaya Belediyesi, 2017 yılında Çankaya’da dünyaya gelen 617 bebeğe “Hoş geldin” dedi. Belediye, 2015 yılı Temmuz ayında başlattığı Hoş Geldin Bebek projesi kapsamında, ailelere tamamen organik ürünlerden oluşan yeni doğan bebek seti armağan ediyor.

Hoş Geldin Bebek projesinin başlamasından bugüne kadar yüzlerce aileye yeni doğan bebek seti hediye eden Çankaya Belediyesi, 2017 yılında 617 bebeğe “Hoş Geldin Bebek” dedi. Bebeklerin hassasiyeti gözetilerek yüzde yüz pamuk ipliği ile üretilen doğal ve sağlıklı anti alerjik; battaniye, zıbın üstü, iç zıbın, bere, zıbın altı, badi, atlet, mendil, önlük, eldiven, bebek anne omuz örtüsünün bulunduğu 11 parçadan oluşan yeni doğan seti, Çankayalı ailelerin de beğenisini kazandı.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in 2015 yılının Temmuz ayında başlattığı ve bugüne kadar 1639 aileye ulaşan ‘Hoş Geldin Bebek’ projesi, Çankaya’da dünyaya gelen bebekleri hediye seti ile karşılıyor. İçerisinde 3-6 aylık bebek ihtiyaçlarının bulunduğu seti, aileleri ziyaret ederek sunan belediye sağlık ekipleri, ailedeki diğer çocuklara da Çankaya Çocuk Kitapları serisi ve kırtasiye seti hediye ediyor. Belediye bu kapsamda 155 çocuğa kitap seti, 36 çocuğa kırtasiye seti armağan etti. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in kutlama kartını da aileye ileten sağlık ekipleri, ebeveynlere bebek bakımı, sağlık durumları, karşılaşılabilecek sorunlara ilişkin hemşirelerin genel bilgilendirme de yapıyor. İhtiyaç kapsamında sağlık durumu takibinin yapıldığı projede 2017 yılında, talep eden 595 aile bilgilendirildi.

Çankayalı bebeklerin geleceği için çalışmaya devam

Çankaya’da yaşayan her yurttaşın doğumdan ölüme yanında olmaya özen gösterdiklerini belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, yeni doğan her bebeğin gelecek için yeni bir umut olduğunu söyledi. Çalışmalarını geleceğe umutla bakan bir anlayışla sürdürdüklerini kaydeden Taşdelen, “Göreve geldiğimde halkıyla bütünleşmiş, arasında duvarları olmayan bir belediye yaratma ve önce insan diyen bir felsefeyle çalışacağımız sözünü vermiştim. Bugüne geldiğimizde halkımıza her açıdan verdiğimiz sözü tutuyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Çankaya için Çankayalılar için yapımını sürdürdüğümüz yeni eserlerimiz var. 2018 yılında da her insanımıza dokunacak eserlerimizin açılışını yapacağız. Çankaya’da dünyaya gelen bebeklerin geleceği için çok çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Vatandaşlar, Çankaya Belediyesinin yeni doğan bebeklere armağan ettiği Hoş Geldin Bebek setini için 458 89 00 /1167 (dahili) numaralı telefonu arayarak talepte bulunabilirler.
Kaynak: iha