BERLİN (İHA) – ‘Europa Orient & Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi‘nin tanıtım toplantısı Berlin Büyükelçiliğinde gerçekleştirildi.

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen ‘Europa Orient & Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi‘nin 2018 yılı tanıtımı Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği’nde düzenlenen basın toplantısıyla yapıldı. 5-29 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek rallinin basın toplantısına Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın ve Ralli organizasyonu ikinci başkanı Nadir Serin katıldı. Ralliyle ilgili kısa bir tanıtım filminin gösteriminden sonra söz alan Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Aydın, rallinin bu seneki Türkiye ayağının 20 farklı ili kapsayacağını söyledi ve 2018 Truva Yılı olması nedeniyle Çanakkale’nin de ralli güzergâhına alındığı bilgisini verdi. Aydın, rallinin güzergahındaki yerel yönetimlerin tamamının bütün imkanlarını seferber ederek dostluk ve barış şenliği havasında gerçekleşmesi için gerekli her türlü yardımı yapacaklarının altını çizdi.

Nadir Serin de, rallinin 2018 yılı ayağı hakkında bilgi verdi. Bu rallide hedefin birbirini geçmek olmadığına değinerek, “Rallinin birincisi ya da kaybedeni yok. Çünkü sosyal sorumluluk çerçevesinde gerçekleştirilen bir proje. Amacımız, farklı milletlerden, farklı kültürlerden insanların birbirlerini daha iyi tanımasını sağlamak. Zaten rallinin sonunda da kullandığımız araçları ki bunlar 20 yaş üzeri araçlar, o ülkelere hibe ediyoruz” dedi.

Basın toplantısından sonra elçilik binasının bahçesine geçen Büyükelçi Ali Kemal Aydın, ralliye katılacak bir araca Büyükelçilik logosunu yapıştırdıktan sonra sözkonusu arabayla bahçede küçük bir tur attı.

Birbirine komşu iki büyük medeniyetin yerleştiği coğrafyada, dostlukları çoğaltmak, insanların birbirlerine dokunmasını ve birbirlerini daha iyi anlamalarını sağlamayı hedefleyen ‘Europa Orient & Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi’ne bu sene 11 ülkeden 120 araç ve Almanya, İsviçre, Türkiye, Fransa, Belçika, Ürdün, İsrail gibi ülkelerden 250 civarında yarışmacı katılacak.
Kaynak: iha