İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde eğitim gören ilkokul öğrencileri hiç tanımadıkları Ağrılı öğrencilere mektup gönderdi.

Küçükçekmece Mimar Sinan İlköğretim Okulu 2/B sınıfında eğitim gören 26 öğrenci, Ağrı’da eğitim gören ilkokul öğrencileri için mektup yazdı. Mektuplarda yaşantılarını ve ailelerini anlatan İstanbullu minik öğrenciler daha sonra mektupları Ağrı’ya ulaştırmak üzere öğretmenleri Yaşnur Göker’e teslim etti. Göker, öğrencilerinden aldığı mektupları Ağrı merkez Atatürk İlköğretim Okulu 3/E sınıfı öğrencilerine kargoyla gönderdi.

İstanbullu minik öğrencilerden gelen mektupları Ağrı’da teslim alan Atatürk İlköğretim Okulu öğretmeni Zekiye Aydemir Özmüş, 3/E sınıfı öğrencilerine 26 mektubu tek tek dağıttı. Oldukça heyecanlanan ve mutlu olan öğrenciler mektupları zarflardan çıkararak okudu. Öğrencilerin sevinci yüzlerine yansıdı.

İlk defa kendilerine mektup yazıldığını ve bu nedenle oldukça mutlu olduklarını söyleyen minik öğrenciler İstanbullu mektup arkadaşlarına ve öğretmenlerine teşekkür etti. İstanbullu arkadaşlarına mektup yazacaklarını ve mektuplarda Ağrı’yı ve kendilerini anlatacaklarını ifade eden öğrenciler, bundan sonra İstanbullu arkadaşları ile sürekli mektuplaşacaklarını kaydetti.
Kaynak: iha