Maltepe Belediyesi 2018 yılı kültür sanat etkinliklerine emekli öğretmen Şengün Saatçi Alacaklı’nın ‘Fırçamdan Tuale Yansıyanlar’ isimli sergisiyle başladı.

Maltepe Belediyesi’nin 2018 yılındaki kültür-sanat etkinlikleri, emekli öğretmen-şair ve ressam Şengün Saatçi Alacaklı’nın, “Fırçamdan Tuale Yansıyanlar” isimli resim sergisinin açılışıyla başladı. Uzun yıllar öğretmenlik yapan Şengün Saatçi Alacaklı, beşinci kişisel sergisini Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açtı. Sergisinde doğayı, insanları, hayvanları, çocukları, doğanın ışıklarını, güzelliklerini anlatmak isteyen Alacaklı’nın resim sergisine sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Serginin açılışında duygularını ifade eden Alacaklı, “Doğaya baktığımız zaman çok mutlu oluyorum. Keşke bütün insanlar, doğanın güzelliklerini görseler. O zaman sevme duyguları çok daha fazla gelişir. Sevgi yaşamın çekirdeği. İnsan sevgiyle dolu olunca çalışır, geliştirir, güzelleştirir. Sevgi dolu olunca kin, haset, nefret biter. O zaman hayat daha çok insanca yaşamaya değer” diye konuştu.

Sergi, 7 Ocak’a kadar Galeri Maltepe’de ziyarete açık olacak.
Kaynak: iha