Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ‘Ortak Akıl’ toplantılarını sürdürüyor. Başkan Yılmaz, siyaset, STK, iş dünyası, ve toplumun diğer katmanlarına yönelik ortak akıl toplantılarını bu kez spor dünyası ile gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen, AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak’ın da yer aldığı toplantıda Ordu Büyükşehir Belediyesinin spor yatırımlarıyla ilgili katılımcılara bilgi aktaran Başkan Yılmaz, 19 ilçede amatör kulüplerin faaliyetlerini gerçekleştireceği saha ve tesisler, UEFA standartlarında ve 22 bin kişi kapasiteli yeni stadyum, Büyükşehir Belediyespor Kulübünün yapısı ve faaliyetleri, Ordu ilini 3. Lig’de temsil eden Yeni Orduspor’un ligdeki durumu, Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele eden Orduspor ve Büyükşehir Belediyesinin bazı yatırımları ile ilgili sunum yaparak görüş ve düşüncelerini paylaştı.

“Bu tesisler 6 ay önce yoktu”

Başkan Enver Yılmaz yaptığı konuşmada, bu tesis ve imkanların 6 ay önce olmadığına dikkat çekti. Bu hizmetleri kısa bir sürede Ordu’ya kazandırdıklarını belirten Yılmaz, konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Sizlere şu an gösterdiğim tesislerimizin hiçbirisi 6 ay önce yoktu. Şimdi ise bu tesisleri yaptığımızı ve bunların içerisini doldurmamız gerektiğini konuşuyoruz. Artık bundan sonra sporun içinde bulunan aktörlerle bir araya gelerek ortak aklı birlikte yöneteceğiz. Popülist politika yapmayan bizler, şehrin altyapı yatırımlarında nasıl ilerlediysek sporda da benzer uygulama ve program dâhilinde yol alıyoruz. Şu anda tüm tesislerimiz, neredeyse kullanıma hazır hâle geldi. Benim için spor yatırımları çok önemli. Ordu için fark atacağımız alanlardan biri de sportif faaliyetlerdir. Bugün 6 bin 200 biletli seyirciye oynayan Yeni Orduspor, yarın PTT Ligi’ne yükseldiğinde maçlarını 22 bin kişilik yeni statta oynayacaktır. Şehrimizde bu potansiyel vardır. Bu süreç ise arkasından Fatsaspor ile Ünyespor’un başarılarını ve birçok sportif yapılanmayı beraberinde getirecektir. Spor yatırımlarımızla, Ordu Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü bünyesindeki 700 lisanslı sporcumuzla, ülkemizi Olimpiyat ve dünya şampiyonalarında temsil eden nice sporcular yetiştireceğiz.”

“Artık ‘cek-cak’lı dönemlerini geride bıraktık”

Başkan Enver Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti: “Biz artık cek-cak’lı, yapılacak- edilecek diye konuşulan dönemleri geride bıraktık. Konuştuğumuz konuların tamamının Büyükşehir Belediyemizin hizmetleri olarak hayata geçtiğini hep birlikte görüyoruz. Artık bundan sonra sporun içinde bulunan aktörler ile bir araya gelerek ortak aklı birlikte yöneteceğiz. Çalışmaları devam eden spor yatırımlarımız tamamlandığında hizmete açacağımız tüm bu tesislerimizde arı gibi çalışan sporculara ihtiyacımız var. Özellikle futbolda Ordu’muzun tarihine baktığımızda, ilimizin bu anlamda görmediği hizmetleri hayata geçirdik ve geçirmeye devam ediyoruz. Tesislerimizi şehrimizin emrine amade ediyoruz. ‘Buyurun bu hizmetlerin hepsi sizin’ diyoruz. Ortak akıl çerçevesinde sürdürdüğümüz tüm bu süreçte bizlere destek olan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

“Bu hizmetler 30 dakikada yapılmadı”

AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak ise yaptığı konuşmada Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın 30 dakikada anlattığı sportif yatırımların 30 dakikada ve 30 günde elde edilmediğine dikkat çekti. Milletvekili Çanak, “Ankara’da Bakanlıklarla yapılan görüşmeler, günler ve aylar süren süreçler sonrasında ve özellikle ikili ilişkilerle bu hizmetler ilimize getiriliyor. AK Parti döneminde Ordu’muz için sadece sportif yatırımlara aktarılan bütçe 201 milyon TL’dir. Genel yatırımlarla birlikte aktarılan paranın tutarı ise 17 milyar TL’dir. Hangi siyasi düşüncede olursak olalım, bu alanlara destek vermek lazım. Sporun siyasi dili birdir çünkü sporla ilgilenen hiç kimsenin siyasi düşüncesine bakılmaz, faaliyeti ve başarısına bakılır. Bu salonda bulunan insanlar Ordu’muzdaki sporun ve sporcunun merkezidir. Birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Siyasetçilerin hepsi gelip geçici ancak yapılan hizmetler kalıcıdır. Bize bu süreçte destek veren Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese tüm Ordulular adına çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Programın son bölümünde ise toplantıya katılan davetliler söz alarak duygu ve düşüncelerini paylaştı. Görüş alışverişinin yapıldığı toplantı, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın kapanış konuşmasının ardından sona erdi.
Kaynak: iha