Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde terör saldırısında şehit düşen polis memuru Yusuf Yelkenci’nin adının verildiği okulda öğrenim gören öğrenciler, Zeytindalı operasyonuna okul bahçesine “Zeytin Dalı” yazarak ve şehitlerin isimlerini okuyarak destek verdiler.

Iğdır’dan Dilucu Sınır Kapısı’na görevli polis memurlarını götüren servis minibüsüne düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Zonguldaklı polis memuru Yusuf Yelkenci’nın adının verildiği Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Afrin’deki Zeytindalı Operasyonu’na destek vermek için duygulandıran bir çalışma hazırladılar.

Öğrenciler, okul bahçesine toplanarak “Zeytin Dalı” yazıp İstiklal Marşı okudular. Şehit düşen askerlerin isimlerini okuyarak “Burada” diye haykıran öğrenciler, büyük beğeni topladılar.

“Afrin’e bir gece ansızın gelebiliriz” marşı okuyan öğrenciler, “PYD’ye, PKK’ya, DAEŞ’e işte örnek Çanakkale” diyerek terör örgütlerine tepki gösterdiler.

“En büyük örneği 15 Temmuz’da göründü. Silahlara boyun eğmeyiz”

Afrin’deki harekata destek vermek için böyle bir çalışma yaptıklarını anlatan 12. sınıf öğrencisi Bilal Aydın, “Vatanımı çok seviyorum. Geçen gün şehitlerimizin olduğu haberini aldık. Buna tepkisiz kalmamamız lazımdı. Biz de Afrin’deki askerlerimize desteğimizi göstermek için müdürümüze bir görüş sunduk. Müdürümüz de çok sağolsun kabul etti. İki gündür böyle çalışıyoruz. Arkadaşlarımız da çok sağolsun bize destek verdiler. Güzel bir organizasyon oldu. Biz vatanımızı çok seviyoruz. Buradaki çoğu kişi millet için vatan için gerekirse Afrin’e de gider. Bunun da böyle bilinmesini istiyorum. Okulumuza terör saldırısında şehit düşen polis memuru Yusuf Yelkenci’nin adı verildi. Bizim buna sessiz kalmamız zaten hiç olmazdı. Biz de öğrenciler olarak gençler olarak ileride vatanın kimlere kalacağını görsünler diye böyle bir çalışma yaptık. Vatan güvenilir ellerde. Vatan için herşeyi yapacağız. Gerekirse öleceğiz ama şunun da şöyle bilinmesini istiyorum. Ne PYD, ne YPG, ne DAEŞ ne PKK hiçbiri bizim gözümüzü korkutamaz. Gerekirse bileğimizle, yüreğimizle gideriz. Silahlara boyun eğmeyiz. En büyük örneği 15 Temmuz’da göründü. Vatan için herşeyi yapmak için hazırız” diye konuştu.
Kaynak: iha